• Papa på scenen i Göteborg 2015. Foto: Shora Ahmadi

Ghost fick en grammy

Stor, större, Ghost. Linköping största musikexport sedan Bernard Crusell har nu fått en amerikansk grammis för låten ”Cirice” på senaste plattan ”Meliora”. Vi är mycket glada hälsar bandet via ett SMS till Linköpings-Posten.

Linköpingsbandet Ghost, som består av frontfiguren Papa Emeritus III samt fem namnlösa spöken, fortsätter sitt segertåg världen runt. Nu fick de även en grammy i klassen ”Best metal performance” för låten ”Cirice” på bandets senaste platta ”Meliora”. Därmed slog de mer etablerade akter som Slipknot och Sevendust. Bandet har Linköping som bas och det är heller inget de döljer. Snarare är de väldigt stolta över sin hemstad. I ett SMS till Linköpings-Posten hälsar bandet att de är både glada och stolta eller som Papa Emeritus sa vid prisutdelningen ”En mardröm blev just till en dröm”

Ghost gör flera nedslag i Sverige den närmaste tiden men är just nu ute på en omfattande Europaturné tillsammans med Linköpingsduon Dead Soul. Bandet framträder även på den svenska Grammisgalan där de är nominerade i hårdrocksklassen.

Vilka är Ghost?

Ghost bildades i Linköping 2008 och släppte sin debutskiva ”Opus eponymous” två år senare. Hittills har bandet släppt ytterligare två album, ”Infestissumam” från 2013 och ”Meliora” från 2015. ”Infestissumam” belönades med en svensk Grammis 2014. Bandet har också fått en lång rad utländska priser som ”Breakthrough band” under Metal Hammer Golden Gods Awards 2012, ”Best metal album” och ”Best bassist” under Loudwire Music Awards 2015. Gruppen är känd för sin anonymitet .