• Ghost har ett nytt vin på hyllorna. Foto: Shora Ahamadi

Ghost lanserar eget vin

De säljer pallvis med tröjor och har lanserat flera olika ölsorter. Nu släpper Ghost ett eget vin vid namn Ghost Papastrello.

Etiketten säger att detta italienska röda vin gjort på Corvina och Rondinelladruvor passar bra till grillat kött, vilt och lagrad ost, likväl vill bandet informera dig om att det passar lika bra till de flesta ritualer, offer-blot och andra hedonistiska aktiviteter.

Från Verona

Det röda vinet har länge varit en essentiell del av nattvarden med symbolik och mångbottnad betydelse för religioner över hela världen. En bild Papa Emeritus III ser från en annorlunda vinkel och låter göra gällande enligt ett påvligt pressmeddelande.

– De menar att det här vinet skulle vara Kristi blod? Tillåt mig tvivla. Det är jästa druvor. Inget annat. Väldigt goda jästa druvor förvisso men fermenterad frukt likväl.

Sari H Wilholm, Brands For Fans, har en något mer diplomatisk hållning:

– Ghost är ett enastående band, och vi har ett intressant samarbete med dem. Succén med både Grale och Lincopia-ölen gör att det känns som ett naturligt steg att lansera det här fantastiska vinet; ytterligare ett bevis för bandets detaljkänsla och höga kvalitet i allt de tar sig för.

– Som jag sa, avslutar Papa Emeritus III, så är det här vinet varken “holier than thou" eller mig själv för den delen. Det är en bra flaska att ha till hands när du ska offra något heligt.

Tidigare en öl

När Ghost släppte sin första öl; Grale, en scotch ale från Nils Oscar, blev det en omedelbar succé. Hyllningarna rasade in på sociala medier och såväl musik- som ölkritiker var eniga om att det var en briljant öl. Den strikt limiterade upplagan om 10.000 flaskor tog slut på några dagar.