• Mera mikrofonjongleringar blir det i sommar, och under årets Bråvallafestival. Foto: Adam Ihse/TT

Gigant-Håkan till Bråvalla

Nu läggs Håkan Hellström till i årets startfält på Bråvalla och därmed är alla festivalens huvudnamn klara. Detta blir Håkan Hellströms enda festivalspelning under 2017.

Sverige verkar inte kunna få nog av Håkan Hellström och som grädde på moset så gör han årets Bråvallafestival komplett. Men han ger sig även ut på en omfattande turné som tar honom till Berlin redan den 27 maj för en utsåld spelning och sedan landar han i Stockholm den 9:e och 10:e juni, varav det sista datumet är slutsålt och den 9:e är ett extradatum. Den 16:e juni spelar han i Gävle och i skrivande stund finns det ännu biljetter kvar, dagen efter i Umeå är det dock lapp på luckan. 24:e juni intar Håkan Bergen i Norge och till det giget finns det biljetter kvar och så även till spelningen i Oslo dagen efter. Åter på hemmaplan så är det slutsålt i Örebro 7 juli, Karlstad 8 juli, 15-16 juli i Borgholms slottsruin.

Utsålt

Den 22 juli spelar Håkan i Malmö och sedan avslutas sommarens äventyr med två spelningar på Ullevi i hemstaden Göteborg. Dessa är så gott som utsålda men nu adderas alltså en festivalspelning på Sveriges bredaste och mest välbesökta festival.

– Egentligen borde det här ha hänt för länge sedan, att Håkan blir folklig och bred, sade hans agent Ulf Andersson på hans dåvarande bokningsbolag Live Nation.

Numera är det FKP Scorpio, samma som driver Bråvallafestivalen, som sköter Håkans spelningar dit han gick under uppmärksammade former under förra året. Hur det blir efter denna sommar är dock skrivet i stjärnorna om man ska tro branschskvaller.

Folkligt stöd

Suget efter Håkan Hellström verkar aldrig upphöra. I december spelade han inför ett slutsålt Saab Arena i Linköping som dansande och sjöng så att balkarna i byggnaden nästan rämnade, och de formligen älskade varje sekund av konserten och nu står det alltså klart att han gör en exklusiv spelning på Bråvalla. Senast Håkan stod på scenen i Norrköping och på det gamla militärflygfältet var 2014 då han gästade Veronica Maggio under öronbedövande jubel. Jublet kommer säkerligen inte vara mindre när han intar årets festival.