• Glyttingebadet har haft några fina dagar i sommar. Foto: Tommy Pettersson

Glyttingebadet öppet i en månad

Sommaren är ibland kort och mycket kan regna bort men på nyöppnade Glyttingebadet har solen lyst. Sami Rahim summerar nu den första månaden.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser öppnade så Glyttingebadet den sjunde juli i år. Sami Rahim som är något av ansiktet utåt och den som väckte badet till liv igen är nöjd med hur det startat.

– Ett bad är självklart ganska beroende av vädret och att solen skiner, säger Sami Rahim då vi möts på badet nästan på dagen efter att det öppnats. Han visar runt i den nya anläggningen som både håller vattnet varmt och rent.

Solen drar

– Under varma dagar har vi haft några hundra badgäster per dag. Visst kunde det vara ännu mera men vi har inte heller direkt gjort någon reklam för att vi öppnat utan det mesta har gått från mun till mun, menar han och berättar att inför kommande säsong har han tänkt att öppna redan i maj och sedan stänga i september.

– Jag har även flera olika tankar om hur Glyttingebadet skulle kunna utvecklas i framtiden. Här finns det både många öppna ytor och möjligheter för både olika arrangemang. Man kanske till och med hinner göra något innan det är dags att stänga ner för säsongen.

Glyttingebadets vänner

Bakom Glyttingebadet står föreningen Glyttingebadets vänner och man har fått stöd både från Linköpings kommun och Tekniska verken som hjälp till med fjärrvärmen. Vilket är nödvändigt för att bassängerna ska vara uppvärmda. När Linköpings Posten var på besök var det 29 grader varmt i vattnet.