• De första racen för alla lag kommer att köras i början november från vecka 45 och framåt. Foto: Tommy Pettersson
  • Sista anmälningsdag är torsdag den 10 e oktober och sedan samlas alla anmälda lag torsdag den 12 oktober för genomgång av regler och tävlingsdatum. Foto: Tommy Pettersson

Go-kartserien drar igång igen

Nu är det snart dags Gokarthallens populära tävling igen.

Go-kartserien körs i år för 20:e gången och upplägget är liknande det som det var  förra året förutom några små nyheter som kommer presenteras i samband med att serien drar igång.

Dags att träna

Det har nu gått lite drygt ett halvår sedan finalen i Go-kartserien 2016 kördes och det är redan dags att ladda upp igen för en ny spännande höst och vinter säsong.

Det är  Mattias Andersson som tillsammans med sin far äger och driver Gokarthallen i Hackefors som . Mattias är en av veteranerna inom svensk standardbilsracing. Han började köra STCC redan år 2001 men han har rattat gokart i hela 34 år i och med att han började åka som tioåring.

– Gokarthallen har drygt20 år år på nacken och lagtävlingsserien är i samma ålder. Vi har en året runt-verksamhet i Gokarthallen bestående av olika aktiviteter, främst för företag men det har börjat växa fram ett intresse för privatpersoner också som vi försöker tillgodose, säger Mattias Andersson vidare.

Svetsa samman gruppen

Go-kartserien är en lagtävling för företaget eller kompisgänget som körs inomhus i Gokart-hallen. Det är en fröjd att se hur de deltagande lagen och företagen går in för tävlingen med liv och lust. Allt är planerat in i minsta detalj av Mattias Andersson som styr allt ifrån invägning av lagen till att agera stenhård domare.

– Vi fortsätter med att köra i två serier. Elitserien för de 16 bästa lagen från förra säsongen som anmäler sig igen, vilket innebär att ni som var i A eller B-final och har i princip samma lag som ifjol hamnar där. Övriga lag som inte var högst upp i tabellen samt alla nya lag kommer att köra den stora Grundserien precis som vi gjorde förra säsongen, berättar Mattias vidare.

– Vi kommer att fortsätta att väga alla team vid samtliga tävlingar för att få fram en snittvikt på förarna i varje team. Lag med lätta förare kommer att få extravikt monterat i sin Go-kart. Detta gör vi för att teamen ska bli så jämna som möjligt på banan.