• Nu har Göta Hotell ny krögare. Foto: Göran Billesson

Göta Hotell har ny krögare

Nu står det klart vilka som kommer att ta över driften av anrika Göta Hotell i Borensberg. Det blir Green Venue Hotels AB med vd:n Christina Landoff i spetsen som från första juni kliver in och fortsätter driften.

Sedan tidigare driver Green Venue Hotels AB Skänninge Stadshotell och leverar maten till Mantorpstravet. Nu utökar man med att även driva anrika Göta Hotell i Borensberg. Göta Hotell är själva sinnebilden för Göta Kanal och kanske något av det första man tänker på när man tänker just Göta Kanal. Det är i alla fall vad den avgående kanal vd:n Anders Donlau tidigare sagt när saken varit på tal.

– Det är fantastiskt roligt och spännande att ta sig an den här utmaningen, säger vd Christina Landoff när hon ringer upp Linköpingsposten. Hon berättar att det varit snabba puckar och att man just nu sitter och anställer personal för fullt.

Anställer

– Jag har precis nu skrivit kontrakt med en väldigt duktig hovmästare, säger Christina Landoff som ämnar att så fort det bara går även signa upp en duktig kökschef.

– Göta Hotell är en pärla och ett signum för svensk turism. Vi ser fram emot att bibehålla och vidareutveckla hotellet som en boendemöjlighet och mötesplats. Det är ett stort ansvar att vara en del av Göta kanal, fortsätter hon.

– Vi kommer även att framöver satsa både på boendet och konferenser. Just nu finns det 11 rum men det kan bli 15 stycken då några av rummen inte har använts.

Glad Donlau

Göta kanalbolag köpte Göta Hotell i februari i år och har sedan dess letat efter någon som kan ansvara för driften och detta skulle helst ske i år. Att de skulle ta över driften själva var aldrig aktuellt.

– Vi är jätteglada över att vi på kort tid hittat och kommit överens med en professionell entreprenör som öppnar redan sommaren 2016. Med de planer som lagts kommer verksamheten att utvecklas och vi ser en stor potential framåt, säger Anders Donlau, vd för Göta kanalbolag, i en kort kommentar.