• Nu är det fritt att surfa på wifi-nätet i centrum. Foto: Fanny Miles

Gratis wifi i centrum

Nu får man surfa fritt i de centrala delarna av Linköping. Linköpings kommun, Citysamverkan och Fastighetsägarna i city har valt att öppna upp ett wifi-nät, fritt för besökarna i city att använda.

Nätet kallas för Linköping Wifi och kunde börja användas från och med att Musikhjälpen startades.

– Fastighetsägarna i city satsar på staden, tillsammans erbjuder vi fritt wifi till stadens besökare och gör därmed city än mer attraktivt. Samarbetet med Linköpings kommun och Utsikt Bredband har skapat en bra lösning och vi hoppas alla besökare kommer uppskatta fri internetåtkomst, säger Fredrik Holmgren, ordförande för Fastighetsägarna i Linköping, i ett pressmeddelande.

Fler partners

Till en början är det vid Stora torget, Trädgårdstorget, Lilla torget och S:t Larsparken som har tillgång till nätet. Utbyggnaden av tillgången till nätet sker successivt under vintern och våren där shoppingstråken och de centrala parkerna kommer att ingå.

Finansieringen är uppdelad mellan kommunen och fastighetsföretagen medan Utsikt ansvarar för installationen, driften och underhållet. Däremot är initiativtagarna öppna för att andra aktörer går med i samarbetet för att kunna tillgängliggöra det fria wifi-nätet över andra delar av staden.