• Ali Ghodoosi öpnnade Zagros kolgrill tillsammans med Ali Rahimi för tre månader sedan.
  • Ali Ghodoosi lagar mat vid grillen.

Grillat på menyn

Skäggetorps centrum har blivit med kolgrill. För tre månader sedan öppnade kollegorna och forna studiekamraterna Ali Ghodoosi och Ali Rahimi grillen Zagros i Skäggetorp.

Lokalen har stått tom sedan den gamla blomsteraffären stängde och Ali och Ali såg en utmaning i att öppna en konceptrestaurang i området.

– Vi har länge haft en tanke om att öppna en kolgrill. Många gillar smaken av grillat kött så vi visste att det fanns ett intresse. Dessutom ville vi starta något som skulle passa området. I Skäggetorp bor många muslimer så därför serverar vi halal-kött men vi hoppas att menyn ska falla alla i smaken, säger Ali Ghodoosi.

Persiska smaker

Menyn smakar persiskt och Ali berättar att de främst använder inspiration från det persiska köket till sina marinader. Kebab och hamburgare finns också på menyn tillsammans med ett vegetariskt utbud. Namnet Zagros kommer från bergskedjan i Mellanöstern.

Integrationsprojekt

Ali och Ali är systemutvecklare i grunden men ville hitta en annan utmaning i yrkeslivet. Innan de öppnade Zagros drev de 68:an i Ryd. Idén om en kolgrillsrestaurang var dock stor så när möjligheten att ta över lokalen i Skäggetorp dök upp var de inte sena att nappa.

– Förhoppningen är att det ska komma människor från hela Linköping hit. Både jag och Ali arbetar för integration och för att alla ska känna sig trygga här i Skäggetorp. Samtidigt måste vi locka fler besökare till Skäggetorp centrum genom att samarbeta med flera aktörer, säger Ali Ghodoosi. Det luktar grillat från Zagros, det luktar sommar.