• Konstnären, vd:n och barnen täckte av den gröna soffan. Foto: Patrik Ekström
  • Gelina lagar käket. Foto: Patrik Ekström

Grön soffa, eget kök och lugnt läge

Stångåstaden invigde vid under onsdagen som gick ett nytt boende med totalt 28 lägenheter samt en förskola med både ett eget konstverk och ett kök där det lagas mat från grunden.

Passande nog bjöds det på gulaschsoppa innan de föredömligt korta och kärnfulla invigningstalen tog vid. Först ut var Stångåstadens vd Fredrik Törnquist som var både glad och nöjd över att Tallbacken nu stod klar. Han berättade även att just nu håller Stångåstaden på att färdigställa 250 lägenheter i Linköping. Efter Fredrik Törnquist talat tog Stångåstadens styrelseordförande Jan Österlind vid med ett lika kort och kärnfullt tal där han poängterade att man nu satsar fullt ut på att bygga bort bostadsbristen i Linköping.

Eftersatt område

– Området här i Majelden har länge varit eftersatt när det gällt en del kommunal service som, till exempel, så har det fattas en förskola, sade det socialdemokratiska kommunalrådet Jakob Björneke, ordförande i barn och ungdomsnämnden och berättade att den förskola man nu invigt har 55 platser men för tillfället går där ett 30 tal barn. Han nämnde även att just nu bygger man ett flertal olika skolor och att det redan under torsdagen tas ett nytt spadtag för ytterligare en förskola i Skäggetorp.

Kök från grunden

I förskolan finns det ett alldeles nybyggt kök där all mat lagas från grunden av Galina Burdakva som även sköter disk och allt annat som ingår i ett kök. Förskolechefen Maria Trangius grip var även hon nöjd och glad över att man har ett riktigt kök som lagar mat från grunden.

Grön soffa

– Det är så härligt att komma in på en förskola och att det luktar mat så fort man kliver innanför dörren. Mat tillagad av riktigt bra råvaror och på plats är väldigt viktigt både för oss i personalen och för barnen.När man ändå höll på och invigde själva bygganden så avtäcktes Johanne Hoffstens gröna soffa som står mitt i tallbacken utanför förskolan. Det passande namnet är självklart "Green Sofa".