• Årets spelare i elitserien, Erik Sundberg blockerar. Foto: Tommy Pettersson
  • Svårt att komma förbi blocket, Carl Ahremark och Andreas Eriksson. Foto: Tommy Pettersson
  • Linköpings vollyboll Club tar emot hyllningarna från nästan tusen åskådare. Foto: Tommy Pettersson
  • Coach Johan Isacsson tittar på när Carl Ahremark tar emot segerpokalen. Foto: Tommy Pettersson

Guldjubel i Linköping igen

LVC är svenska mästare 2017

Linköpings VC är svenska mästare i volleyboll efter att ha besegrat Falkenberg med klara 3–0 i matcher. Linköpings VC och Falkenbergs VBK har mötts i SM-final fyra år i rad och vart annat år har lagen skiftat plats på tronen.

 

I år var det med ett styrkebesked seriesegrarna LVC visade upp sig i finalspelet och inte minst i den sista och avgörande tredje matchen i bäst av fem. Laget vann övertygande  på hemmaplan i Sporthallen inför drygt 900 åskådare.

Imponerande facit

Linköpings idrottsliga stolthet kan den här säsongen visa upp ett imponerande matchfacit med 24 segrar på 26 försök och endast 14 setförluster vilket resulterade i en serieseger. Så småningom fick man då alltså möta de regerande svenska mästarna Falkenberg i finalomgången. Falkenberg som under säsongen vunnit både Grand Prix Volleyboll och Nordiska mästerskapen men var ändå chanslösa mot Linköpingslaget.

– Föreningen har haft en fantastisk säsong med vårt damlag som vunnit division ett och har gått upp i elitserien och herrlaget är svenska mästare efter att ha vunnit över Falkenberg, berättar klubbens ordförande Bosse Kindgren efter matchen och fortsätter prata lite om herrlaget.

– Lagledningen diskuterade om vi skulle köra helsvenskt eller ej. Resultatet blev till slut 12 svenska spelare och en ung passare från Australien. Det visar att det svenska stålet biter.

LVC bäst när det gäller

De båda finalklubbarna har varit svensk elitvolleybolls dominanter på herrsidan i många år. Falkenberg har under säsongen 2016/17 spelat tre matcher mot Linköpings VC, två i grundserien och en match i Grand Prix. Falkenberg har gått segrande ur striden i alla dessa matcher. I finalomgångens tredje match började med ett tufft första set som LVC till slut vann med 37-35 men därefter blev en lättare resa för LVC.

–  Det satt hårt inne och första set var otroligt viktigt, helt klart en nyckel till dagens seger. Det gav oss övertaget och en behaglig resa i dag, säger LVC-coachen Johan Isacsson i ett pressmeddelande.

Spelare och coach erhöll efter matchen blommor från Christina Thuning och Karin Olanders, Linköpings kommun. Därefter delade SVBFs representant Lena Tholse ut Guldplaketter och SM-Bucklan till ett jublande LVC.