• Gunhild Carling.
  • Gunhild Carlings jazzkonsert i New York lockade tiotusentals personer. Foto: Pontus Höök

Gunhild Carling: ”Fantastiskt att komma till Linköping”

2015 års Jazzvarieté kommer sannerligen att lysa klart i vintermörkret. För första gången kommer turnén till Linköping och Gunhild Carling sprudlar av förväntan.

Den 5 januari startar turnén som under en månad kommer att bjuda på sagolika jazzkvällar i 25 städer.

– Turnén är årets händelse för mig. Vi sprider originalfeeling av jazz, det är en feelgood föreställning med jättehärlig musik och dans, säger Gunhild Carling och tillägger att alla låtar är original. Hon har skrivit de flesta låtarna, och även hennes pappa har skrivit många låtar.

– På senaste tiden har jag komponerat varje dag, så det blir mycket material.

Kära minnen i Linköping

Den 31 januari kommer Gunhild Carling och Carling Big Band till Konsert och kongress.

– Det känns fantastiskt att komma till Linköping! Mina morföräldrar bodde där när jag var liten. Och tidigare år har jag haft konserter i Linköping med Christer Sjögren. Ett jätteviktigt minne är när jag hade fött mitt första barn och kort därefter åkte vi på turné, första stoppet var i Linköping och det kom massor av folk, berättar Gunhild Carling.

”Finare än att bli president”

Efter turnén tar Gunhild Carling framtiden som den kommer.

– Det bästa med mig är att jag aldrig har några framtida planer. Jag har uppnått mina drömmar, säger Gunhild Carling.

Den ena drömmen var att göra en jazzkonsert i New York. Och i maj förra året stod hon på scenen i Central park framför tiotusentals personer. Den andra drömmen var att bli årets skåning, vilket hon blev 2014.

– Jag har alltid drömt om att bli årets skåning, det är finare än att bli president. Nu har jag en dröm kvar – att fortsätta skriva musik. Det är mitt livs projekt.