• "Light a fire" heter första låten från Linköpings nya sångfågel Gustav Horsak. Foto: Ray Leigh

Gustav tänder en eld

Gustav Horsak har brunnit för musik i hela sitt 19-åriga liv. Nu släpper han "Light a fire" på Spotify och han har dessutom flera låtar på lager...

Han började tidigt spela med gitarr och hade Lars Winnerbäck som sin största idol.

– Min låt kanske inte påminner så särskilt mycket om hur Lasse låter men i de låtar som kommer längre fram så har jag mer akustiska inslag och visst lyssnar jag på honom numera men kanske inte riktigt lika mycket. 2015 var han med Idol på TV 4. Något han minns som spännande.

Träffade Ralf

– Jag gick inte hela vägen men det var en spännande och lärorikt. Jag fick träffa Ralf Gyllenhammar, sångare i hårdrockbandet Mustasch, och Laila Bagge. De gillade mig mycket och Laila sa att jag hade en "Million dollar voice" men behövde jobba på mitt scenuttryck. Kort sagt så var jag nog inte redo helt enkelt men det är inget att vara ledsen för och nu gör jag det här istället.

Mitch producerar

– Jag har drömt om att kunna livnära mig på musik hela livet och det är det enda jag vill göra. Helst vill jag flytta till LA och jobba därifrån. Just nu jobbar jag med en brittisk producent som heter Mitch Hiller och det är även han som hjälpt mig med "Light a fire". En låt som man kanske kan kalla lite tidlös då den är både lite av 80, 90 – tal samt även ganska modern i soundet, menar Gustav Horsak som i dagarna får sin låt spelad i en kanadensisk radiokanal. Han har även förhoppningar att få den spelad i svensk radio. Vi pratar om drömmar och  att följa dem. Att göra det man vill göra och Gustav Horsak vill verkligen göra sin röst hörd och få jobba med att skriva musik. Vi har nog inte hört om honom för sista gången.