• Lana Brunell och Anders Carlsson drar till Vadstena.

Gyllene skräp i Vadstena

Den femte juli inviger landshövdingen och Professor Gullström en Barnrockfestivalen i Vadstena som kallas ”Gyllene skräp”.

Festivalaktiviteterna kretsar runt Vadstena slott och äger också  rum inne på borgården.

Hållbart samhälle

Festivalen är tänkt att vara en heldag med lek, äventyr och musik för barnen. Den syftar också till att ge upplevelser som väcker tankar och handlingar för en bättre miljö.

– Vi hoppas att det kommer mycket folk; minst 2 000 besökare skulle vara önskvärt, säger Anders Carlsson, en av initiativtagarna till festivalen tillsammans med Professor ”Rolle” Gullström.

Fisketur med Gullström

Roland Arvidsson (Professor Gullström) är redan välkänd hos barnen i Östergötland genom de seriefigurer han har trollat fram på klimattemat. Nu tar han och Anders Carlsson figurerna med sig på en rockfestival där idel kända artister uppträder. Ska man nämna några så är det väl Janne Schaffer som är det stora dragplåstret men också vår ”egen” Lana Brunell ställer upp för barnens och klimatets skull.

Det kommer att finnas massor av olika aktiviteter, som att bygga en truck av återvunnet material hos Toyota. Eller bygg en egen fågelholk hos Hasse Jonsson från Motala. Varför inte upptäcka vallgravens djurliv på fisketur med Professor Gullström och Martin Emtenäs? Dessutom kan man köra solcellsbåt eller solcellsbil hos Farbror Knutsson.