• Först lite avkoppling och sedan en arenaturné. Håkan Hellström laddar upp hemma i läshörnan. Foto: Pressbild

Håkan Hellström spelar i Linköping

Inte nog med att den folkkäre göteborgaren Håkan Hellström fyllde Ullevi två gånger om i somras utan nu ger han sig även ut på en arenaturné november och december. Den nionde december stannar han till i Linköping.

Det finns en kärlekshistoria mellan svenska folket och Håkan Hellström. Alla verkar gilla honom och det från små tanter med shoppingsvagn till hårda indikillar med hipsterskägg. Efter att ha lockat storpublik till den gamla fotbollsarenan Ullevi i Göteborg under två junikvällar så ger han sig nu ut på en arenaturné i både Sverige och Norge. Som grädde på moset spelar han även i Linköping och Saabarena den nionde december. En arena han senast besökte den 18 december 2013.

Stolt

- Det här är något jag är mycket stolt över att vi har lyckas få hit Håkan ännu en gång, säger en nöjd Anders Thorén, Eventproduktionschef på Visit Linköping & Co och fortsätter med att det inte alls var meningen att Håkan skulle spela någon annanstans än i de större städerna i Sverige och sedan i Oslo. Enlig Anders Thorén så sålde Håkan Hellström ut direkt då man släppte 10 000 biljetter i Malmö. Sist Håkan Hellström spelade i Linköping 2013 sålde man lite över 3 000 biljetter men troligen blir det annorlunda nu då man släpper plåtarna nu på fredag.

- Då hade vi mest publik utöver Stockholm och Göteborg, säger en både glad och förväntansfull evenemangschef.

Datum

25.11 - Scandinavium, Göteborg

26.11 - Scandinavium, Göteborg

3.12 - Spektrum, Oslo

9.12 - Saab Arena, Linköping

10.12 - Ericsson Globe, Stockholm

21.12 - Malmö Arena, Malmö