• "kom igen Lena" och alla andra i Linköping. Nu kommer Håkan på besök. Foto: TT

Håkan säljer ut Saaben

Som en av Sveriges mest hyllade och kritikerrosade artister är Håkan Hellström ständigt aktuell. Efter sommarens succé med två utsålda Ullevi-konserter är han tillbaka på vägarna igen och snart gästar han Saab Arena.

Ända sedan de staplade stegen bort från Broder Daniel och Honey Is Cool har Håkan Hellströms solokarriär varit ett faktum; vid det här laget behövs inte ens alla utsålda konserter, Rockbjörnar, P3 Guld priser och Grammisar räknas upp.

Slog igenom 2000

År 2000 slog han igenom med singeln "Känn ingen sorg för mig i Göteborg" och debutalbumet med samma namn gick direkt in på toplistorna. Sedan dess har det blivit 7 album, en EP och flertalet singlar. "Kom igen Lena" "River en vacker dröm" och "Det kommer aldrig vara över för mig" är bara några av dem.

Hyllad musikbok

Den senaste singeln "Din tid kommer" och nya albumet "Du gamla du fria" gavs ut i augusti och i oktober gavs musikboken "Sjung ditt liv"ut. Boken  beskrivs som en tjock coffetable-book innehållandes inte bara en samlig av Håkans alla tidigare texter utan även texterna från senaste skivan, samt fotografier från Ullevispelingarna och Gramercy Theater i New York.Den innehåller även bilder på Håkan hemma i Göteborg och  konstnären Carl Johan De Geer har bidragit med små tillägg till en del av bilderna i boken.

Bröt med arrangör

I november kom nyheten att Hellström hade brutit sitt avtal med konsertarrangören Live Nation och istället gått över till tyska FKP Scorpio, som bland annat arrangerar Bråvallafestivalen i Norrköping. Varför bytet av arrangör skedde efter 16 års långt samarbete förblir osagt. Ioch med det nya arrangörbytet har det på flera håll ryktats om en stor sommarturné nästa år, i skrivande stund finns dock inget bekräftat av arrangören.

Håkan ställs ut

Förutom bytet med samarbetspartner står det också klart sedan en tid tillbaka att det kommer bli en utställning om Håkan Hellström på Liseberg. Det är något som länge diskuteras och verkar bli tillgängligt för allmänheten fram till sommaren. Detta kommer tar över Evert Taubes värld, attraktionen och museet om Evert Taube som har funnits på Liseberg sedan 2008. Inspirationen till just Håkanutställningen sägs vara hämtad bland annat från ABBA the museum och David Bowies turnerande utställning.