• Anders Thorén från Visit Linköping & Co. Foto: Linn Strelin

Hallå där – Anders Thorén på Visit Linköping & Co

Vid branschjippot Sweden Live tillkännagavs det att Visit Linköping & Co är landets bästa arrangör 2016.

Grattis till den fina utmärkelsen Anders...

– Tack ska du ha. Detta är verkligen ett kvitto på att vi har jobbat rätt och strategiskt under flera år. Vi har ju under 2016 gjort flera stora arrangemang som satt oss på kartan med Elton John, Lars Winnerbäck på den nya arenan samt två konserter med Kent på deras avskedsturné.

Just på fotbollsarenan var det ju första rockkonserten. Hur fungerade den?

– Det är en mycket bra arena så länge det inte regnar. Annars är den väldigt bra och det är lätt att få en logistik som fungerar både vad gäller att slussa in folk på själva arenan och för dem som jobbar med allt runt omkring.

Vad betyder det här för Linköping som eventstad?

– Att vi fått "liveapan" betyder att det är många som har sina blickar på det vi gör och att vi är en stad och arrangör att räkna med.

När får vi se Iron Maiden eller Madonna här i Linköping då?

– Vet du vad, jag har aldrig trott på att den dagen skulle komma men nu gör jag det. Jag har gett mig f-n på att det ska hända innan jag lägger av. Så den dagen kommer om jag får bestämma.

Till sist, vad var bäst med Sweden Live, förutom priset då?

– Jo, jag blev väldigt starstrucked när jag såg Gurra Ljungstedt, trummisen från Ebba Grön. Deras musik har betytt så otroligt mycket för mig. Självklart vågade jag inte gå fram och säga hej...