• En namnlös och en grammis. Foto: Janerik Henriksson/TT

Hallå där – Nameless Ghoul som just fått en grammis

Återigen tar det maskerade Linköpingsbandet Ghost hem en grammis. Denna gång i hemlandet och senaste plattan "Popestar" utsågs till "Årest hårdrock".

Ghost verkar nästan prenumerera på priser, utmärkelser och statyetter. Prisskåpet måste vara full där hemma hos Papa Eremitus III och hans namnlösa gastar och än trängre lär det bli efter att man under förra veckan tog hem en ytterligare grammis som årets hårdrock i Sverige framför näsan på, bland andra, In Flames och Dark Tranquillity.

Nervöst

– Det är alltid roligt att vinna priser men också nervöst. Detta är den tredje grammisen vi fått ta emot, säger en av de namnlösa gastarna till Linköpings posten i ett sms.

Senaste plattan "Popestar" innehåller tolkningar av låtar av, bland annat, Imperiets "Bibel" och i kören på några av låtarna kan man hörs Linköpingssångerskan Fia Kempes starka röst. Thåström själv lär vara överförtjust över att det spöklika bandet valt att göra sin version av "Bibel" eller som den andre av upphovsmännen Per Hägglund sagt "Det var otippat att få en USA-etta trettio är efter att låten spelades in". Närmast på schemat står en omfattande Europaturné med start den 24 mars i Norwich och stopp i Helsingfors den 30 april.

Iron Maiden

Den 28 april stannar Ghost till i Stockholm för en utsåld spelning där även The Great Discord från Linköping medverkar. Därefter blir tre spelningar i Sydamerika innan sommarens turné med Iron Maiden tar vid.