• Skojig kille. Foto: Jerry Prütz

Hallå där Ben Kersley...

Nyligen gick Lund Comedy festival av stapeln och en var dem som var med och tävlade var Linköpings mesta standupcomedy – komiker Ben Kearsly.

Vad gjorde du på festivalen?

– Jag testade en ny karaktär i tävlingen Comedyslam men gick inte vidare. Jag skulle vara en amerikansk komiker som just kommit till Sverige. Men vad viktigare var så kollade jag in lite kollegor och några av dem som kommer till The Crypt i höst. Festivalen i Lund är en av årets höjdpunkter för mig och ett sätt att även träffa både nya och gamla vänner vilket är nog så viktigt.

Hur ser humorhösten ut på The Crypt?

– Vi börjar den 21 september med Simon Gärdenfors, som även han var med i Lund, och hans föreställning "En slapp timme". Simon är väldigt rolig och han var väldigt kul i Lund. Sedan rullar det på med ett blandat program under hela hösten. Dels blir det klubbkvällar med flera komiker blandat med enskilda föreställningar.

Vad ser du själv fram mot i höst?

– Marika Carlsson gjorde sin första föreställning av "Jag är Gud" i Lund. Just nu så är hon ute och provar den och den 19 oktober kommer hon hit till Linköping. Jag tog en fika med henne och då sa hon att hon var mycket nöjd med föreställningen. Jag tror det kommer att bli en höjdarkväll.