• De tre vinnarna tillsammans med projektledaren Magdalena Green. Foto:Rama Gerges

Hållbart tänkande vann

I veckan arangerade Tekniska verken tillsammans med Ung Företagsamhet ett Innovation Camp, en tävling där elever får i uppdrag att lösa ett ”Case” för kommunala bolaget tillsammans med två eller tre andra ungdomar som man inte har träffat innan.

Innovationslägret pågår i 21 timmar och avslutas med en final där en vinnare koras.

Användbar lösning

Tekniska verken Innovation Camp är ett samverkansprojekt mellan skola och näringsliv. Innovation camp 2014 arrangeras för tredje året i rad och varje år konstruerar man ett problem som eleverna får lösa med sitt eget sätt.

Problemlösningen ska sedan kunna användas Tekniska verkens verksamhet. Årets ”Case” var att lösa hur man kan nå barn med information om hur man kan använda allt omkring sig på ett miljövänligt sätt. Exempel på detta var den Gröna Påsen och att inte köra för mycket bil i onödan.

I årets Innovation Camp var det 80 stycken ungdomar som jobbade i grupper för att komma på idéer för att lösa barn - informationsproblemet. Grupperna jobbade nästan i ett helt dygn utan sömn och när tiden varr ute redovisade eleverna lösningen inför en jury som sedan bestämde vem som vunnit.

Vinnarna

Vinnarna i årets Innovation Camp blev; ”Gröna Framsteget” med Oscar Petersson, Paula Sevin och Ahmed Samir.

Deras var idè var mest riktat mot grundskolorna där man skulle tävla mot varandra om vilken skola som kan vara mest hållbar. Det som skiljde dessa tre ungdomar ifrån de andra grupperna var den perfekta kommunikationen de hade mellan varandra under arbetets gång.

– De flesta hade idéer om spel eller att experterna inom Tekniska verken skulle ut och berätta för skolor om vad företaget håller på med, men det ville inte vi. Vi ville ha starta en tävling i hållbart tänkande, berättade det vinnande laget.