• Erik jobbar sedan tvår tillbaka i Hudvis lokaler. Foto: Tommy Pettersson
  • I det här redskapet får kroppen prova på olika rörelse mönster. Foto: Tommy Pettersson

Hälsa inspiration och träning

Erik Strängfors

Må bra-rörelsen växer och frågorna om hur vi lever våra liv blir allt viktigare i det moderna samhället. Stress, ohälsa och en oförmåga att "ta tag" i den personliga omvårdnaden är väl ett välkänt problem för många.

Nu finns det en chans att få en rejäl dos av inspiration, tips och samtidigt utmana sig själv i arbetet för en hälsosam kropp och själ.  Lördagen den 22 e april anordnas ett event där träning och hälsa står i fokus. Initiativtagare till arrangemanget är Erik Strängfors.

Proffs samlade under ett tak

Erik Strängfors är sedan två år tillbaka verksam i Hudvis lokaler tillsammans med andra personer med hög kompetens inom hälsoområdet. Han är utbildad massör och personlig tränare och är med det ytterligare ett tillskott i Hudvis annars så breda och professionella verksamhet.

– Jag jobbade som personlig tränare och massör på ett gym här i stan när jag träffade Helene Nyqvist, ägaren av Hudvis. Det var då bestämde vi oss för att samarbeta och etablera min verksamhet hos henne, berättar Erik Strängfors vidare.

– I mitt arbete som personlig tränare och massör ser jag till människans helhet. Alla människor är stela, en del har andningsproblem och många är stressade. Man behöver oftast hjälp för att komma igång med träning och en hälsosam kost. Mitt arbete handlar om att förstå och hantera kroppens rörelsemönster.

 20 pass i fem block

Hälsa och träningseventet den 22 e sker i samarbete med Skänninge Stadshotell och det innehåller en rad "happenings" med en mängd olika föreläsare och inspiratörer.

– Jag vill slå ett slag för eventet hälsa, inspiration, träning som vi arrangerar. Under en dag finns det möjlighet att prova på fem olika inspirationstillfällen. Det kommer att bli en dag där man kan fylla på med ny energi, träna, svettas, skratta och lyssna till inspirerande föreläsningar, säger Erik Strängfors och fortsätter.

– Vi startar med Incheckning från klockan 08.00 i Birger Jarl Hall i Skänninge och håller sedan på fram till 17 00. Det serveras också en närodlad lunch på Skänninge Stadshotell. Det finns möjlighet att träna med våra instruktörer, vara med i utlottningen av fina behandlingar på Hudvis, umgås, knyta nya kontakter och delta i yogapass. Eftersom man väljer själv hur man vill lägga upp dagen genom att välja vilka pass och föreläsningar man vill gå på så kan jag säga att eventet passar alla människor.