• Marcus Lindholm jobbar som PT på Studio Fitness. Foto: Tommy Pettersson
  • Steven Gilbert har nyligen vunnit ”Swedish champion men Physique jr 2015” . Foto: Tommy Pettersson

Hälsa o träningssektorn växer

Personlig tränare alltmer populärt

Att vara personlig tränare eller PT som det så populärt kallas, är ett arbete som går ut på att uppfylla sin adepts önskningar och mål. Marcus Lindholm är PT på Studio Fitness och hjälper till med alltifrån lyftteknik till kostråd.
Bilden av en PT kan nog variera. Är man fördomsfull så ser man framför sig en militärtyp som ger order, gapar och skriker för att nå bästa resultat. 
Marcus Lindholm är så långt ifrån den bilden man kan komma. Lugn, stillsam och med en väldig snäll utstrålning skapar han direkt förtroende och lugn.

Bli smalare eller lyfta tungt

– Hit kommer väldigt olika typer av människor. 
Sådana som är vill ha hjälp med att lära sig lyfta tungt och rätt till dem som vill ha en total förändring av sitt liv. 
Bli starkare och hälsosammare, lära sig att äta rätt och bli smalare, säger Marcus Lindholm då vi ses en tidig förmiddag. 
Han har själv ett drygts år utbildning till PT och sedan har han byggt på med kurser och utbildningen, eller som han själv säger: ”Jag har väggen full med diplom hemma på saker jag gjort och lärt”.

Föra dagbok

– Vill ha mer avancerad hjälp och kanske förändra sin livsstil så kräver det ju lite mer av både kunden och mig själv. Man får, till exempel, hjälp med att föra en, som vi kallar det, kostdagbok. Där skriver man upp allt man äter under en veckas tid. 
Det finns de som är totalt omedvetna om vad de äter och sedan finns det självklart de som har koll på allt. Egentligen tror jag alla vet vad man ska äta och att vatten är nyttigare än läsk om man så säger, berättar Marcus Lindholm som är sin egen och hyr in sig hos Studio Fitness.

Trivs med jobbet

– Jag har varit här i sex år och drivit mitt företag i fyra. Dock har jag aldrig behövt annonsera eller göra reklam för mig. På så sätt är jag lyckligt lottad. 
Tror det spridit sig att jag gör ett bra jobb och i vissa familjer kanske jag jobbar med flera personer.
– Jag är verkligen lyckligt lottad på flera sätt och jag stortrivs med mitt jobb. Faktum är att det inte känns som om jag jobbar utan att jag lever på min hobby, avslutar Marcus Lindholm.