• Smoothien Hälsogreen innehåller bland annat algen spirulina. Foto: Emma Garzon

Hälsoboosta med smoothies

Smoothies är ett enkelt och välsmakande alternativ när du vill fylla på kroppen med nyttigheter.

För dem som vill göra smoothies hemma tipsar Linda Bergqvist, en av ägarna till Hälsofreak, om att köpa en riktigt bra blender. Mixa ordentligt i ett par minuter.

– Använd frysta bär och frukter för att göra smoothien krämigare, tjockare och kallare, säger Linda Bergqvist och tillägger att man ska undvika att tillsätta socker – bär och frukter räcker gott och väl.

Populära algen spirulina

Hälsofreak har smoothies för alla smaklökar. Deras supersmoothies innehåller superföda som spirulina, acai, gojibär och vetegräs. Hälsogreen är den allra populäraste smoothien, både bland kunder och de anställda.

–Vi tycker att Hälsogreen är den godaste smoothien! Dessutom innehåller den algen spirulina som är extremt näringsrik, spirulina är verkligen i ropet, säger ägaren Linda Bergqvist.

Drickbar snickers

Om man är ute efter ett mer mättande mellanmål passar Hälsofreaks proteinsmoothies utmärkt. De liknar milkshakes i konsistensen och innehåller många läckerheter. Vad sägs om en drickbar snickers med jordnötssmör, yoghurtglass, lättmjölk och chokladprotein?