Hälsosam mat – En riktig vinnare

Man behöver inte driva lyxrestaurang med Michelinstjärnor för att vinna priser och utmärkelser det bevisades i måndags av en enhetschef i Kost & Restaurang i Linköpings kommun. Enheten lagar, levererar och serverar måltider till restauranger på förskolor, skolor och inom äldreomsorgen.

Även på skolor och äldreboenden kan måltiden bli en vinnare det visar Åsa Kullberg, chef i Linköpings som har utnämns till årets ”Werner” av föreningen Werners vänner.

Mat viktigt för äldre

Åsa Kullberg deltog i en prisutdelning och festlunch med speciellt inbjudna gäster på Operakällaren i Stockholm.

– Jag är jätteglad och hedrad att få ta emot det här priset. Jag brinner för den offentliga måltiden i vår kommun och det är fantastiskt roligt att få respons på att vi gör ett bra jobb. En mycket stor del i utnämningen till Årets Werner har alla fantastiska medarbetare i Kost & Restaurang. Det är vårt gemensamma kvalitetstänkande och vår vilja att servera bra måltider till våra gäster som är nyckeln till framgången, säger Åsa Kullberg.

Instiftare Werner Vögeli

Utmärkelsen Årets Werner instiftades 1989 av dåvarande branschtidningen Restaurang & Storhushåll och stjärnkocken Werner Vögeli (1930- 2007). Utmärkelsen går till två personer som på ett förtjänstfullt sätt har värnat och främjat svensk matkultur, en inom storhushållens och en inom restaurangernas värld.

I samband med utmärkelsen blir Åsa även medlem i Werners vänner. Föreningen har som främsta mål och uppgift att verka för ett närmande mellan den offentliga och den privata måltidssektorn samt att stimulera till vidareutbildning hos yngre som vill förkovra sig i branschen.