Hamlet byter ägare

Många kände sig kallade till att äga och driva restaurang Hamlet på Storgatan i centrala Linköping men nu är det klart att den nya ägaren blir Armen Gelush, som i dag driver restaurang Empoli på Drottninggatan.

När den förra ägaren till Hamlet, Carola Björkman, beslöt sig för att sälja efter att ha ägt krogen sedan 1999 så var intresset rekordstort och inte mindre än ett 25 hugade spekulanter visade intresse. Under måndag förmiddag så presenterades den nya ägaren på Kihlstedts advokatbyrå, som ligger enbart ett par kvarter från själva krogen. Advokatbyrån har under några veckor arbetat med att bringa ordning i bokföringen och sälja Hamlet sedan krogen försatts i likvidation av Bolagsverket.

En av de äldsta

Hamlet är en av Linköpings äldsta krogar och älskas av många för sin intakta inredning från 1970-talet. Hamlet har under de senaste tre åren fått upprepade anmärkningar på bristande städning. Köket är gammalt och slitet vilket gör det svårare att hålla rent. Miljökontoret har därför krävt att restaurangen tar fram en underhållsplan. Dessutom har det funnits frågetecken kring bokföringen och just nu får krogen inte servera starkvaror. Detta kommer att ändras när den nya ägaren tillträtt.