• Sven Eggefalk är i dag vd för Wasa Kredit. Foto: Jimmy Eriksson

Han blir ny vd för Länsförsäkringar Östgöta

Sven Eggefalk har utsetts till ny vd för Länsförsäkringar Östgöta. –Det känns fantastiskt kul att komma till Länsförsäkringar Östgöta, säger Sven Eggefalk.

Sven Eggefalk har tidigare haft ledande befattningar inom SEB:s kundnära bankverksamhet och varit chef för Utveckling och Försäljning på SEB Retail Sverige. I dag är han vd för Wasa Kredit, vilket är ett dotterbolag till Länsförsäkringar Bank.

Tillträder senast den 1 mars

Senast den 1 mars 2015 tillträder Sven Eggefalk som vd. Han efterträder tillförordnad vd Anders Rahm som kommer att återgå till sin tjänst som chef för Finans och Administration inom Länsförsäkringar Östgöta.

–Jag ser fram emot att träffa mina nya kollegor och i nära samspel med kunder och ägare fortsätta att utveckla verksamheten och affären, säger Sven Eggefalk.

”Mycket nöjd med vår rekrytering”

– Jag är mycket nöjd med vår rekrytering av Sven Eggefalk till posten som vd för Länsförsäkringar Östgöta. Finans- och försäkringsbranschen befinner sig i en intensiv fas med ökad reglering, hög konkurrens och snabb digitalisering. Som lokalt kundägt bolag måste vi kunna svara upp mot kundernas fortsatta förväntningar på hög tillgänglighet liksom på trygga och smidiga lösningar. Vi ska också ha en fortsatt tillväxt med lönsamhet. Svens gedigna erfarenhet från branschen och gruppen liksom av kundnära verksamhet, utvecklingsarbete och att leda i förändring gör honom till rätt person för uppdraget, säger Lars-Eric Åström, styrelseordförande i Länsförsäkringar Östgöta, i ett pressmeddelande.