• Marie Lind i andaktsrummet som kommer vara tillgänglig under dagen. Foto: Stefan Hedström
  • Lovisa Alinder kommer spela lugn musik. Foto: Stefan Hedström
  • Fotografen Lena Nilsdotter visar ögonblick. Foto: Stefan Hedström

Händelsefull Johannelundsdag

Församlingen medverkar

Under 1950-talet byggdes stadsdelen Johannelund upp och 1963 uppfördes kyrkan. 1972 blev kyrkan en egen församling och har sedan dess varit en viktig plats i Johannelunds centrum och dess innevånare.

Johannelundsdagen har haft många turer genom stadsdelens historia, men nu är Dagen inne på sitt andra år det här varvet. Dagen kommer att hållas den 21 maj.

– Det har varit ett stort arbete med många möten med större och mindre aktörer, och vad den enskilde Johannelundsbon kan bidra med, berättar Marie Lind, församlingsadministratör och fritidsledare Johannelunds församling.

Festligheter

Dagen kommer att vara fylld av musik, teater och mycket annat, tillexempel kommer PRO Våghalsarna äntra scenen med körsång.

– Våra konfirmander tar stor plats med att roa barnen. Det kommer till exempel blåsas såpbubblor och fixas ansiktsmålningar, säger Marie Lind.

Foto och musik

Under dagen kommer en fotoutställning visas.

– Det är cirka 15 kort som jag fotot under ett års tid i Johannelund. Det kommer vara ögonblick med både vår miljö och innevånare, berättar volontären Lena Nilsdotter.

Mitt bland allt stoj kommer det även finnas möjlighet till lugn och ro.

– Jag kommer att spela en lugn konsert med både klassiska verk och nya låter. Det blir 30 minuter av stilla kontemplation, säger organisten för Johannelunds församling, Lovisa Alinder.

Välgörenhet presenteras

En av viktigaste punkterna under dagen är när Johannelunds kyrka går ut med vilken sorts välgörenhet de kommer jobba inom.

– Svenska kyrkan har en mängd internationella välgörenhetsprojekt och det är ett utav dem vi kommer att välja. Den 18 maj bestämmer vi, men vi kommer gå ut med det under Johannelundsdagen, avslutar Marie Lind.