Handgranat kastad mot lägenhet

Nationella bombgruppen på plats i Ekholmen

LINKÖPING Ett farligt föremål, som senare visade sig vara en handgranat, kastades natten mot tisdag mot en lägenhet i Ekholmen. Bombgruppen var på plats under tidig tisdagsmorgon men i övrigt är polisen försiktig i sina uttalanden.

 

Det var vid 03.00-tiden som larm inkom till polisen om att något hade kastats mot en lägenhet i Ekholmen. Nationella bombgruppen kontaktades och fann att det fanns inga skäl att utrymma flerfamiljshuset.

Okänt föremål

-Det är ännu inte klart vilket typ av föremål det rör sig om, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman som i övrigt inte vill uttala sig om vad det kan vara för ett föremål och om det är farligt eller inte.

Bombgruppen på plats

-Bombgruppen är här nu och vi får se vad de kommer fram till. Tydligt är att de inte anser att föremålet inte direkt utgör någon fara då man inte utrymt det aktuella bostadshuset sedan för vi se hur de resonera när man vet mer om vad det är för typ av föremål man har att göra med, fortsätter Fredrik Kliman som bekräftar att föremålet har kastats mot den aktuella lägenheten. När det sedan stod klart att det var en handgranat som kastats in på en balkong så utrymdes bostadshuset och avspärrningarna utvidgades.

Inte gå in

-Jag kan i nuläget inte gå in på vem eller vilka som bor i lägenheten och vad som skulle vara anledningen till att man kastat ett farligt föremål mot just den här lägenheten. Föremålet ligger ett 50-tal meter från Ekholmens centrum, nära ett bostadshus.Artikeln kommer att uppdateras.