Handgranatsattacken i Ekholmen

Tre personer befann sig i lägenheten

​ LINKÖPING Polisen har nu konstaterat att det var en skarpladdad handgranat som kastades upp mot en lägenhet i Ekholmen. Polisen fortsätter förhören med de tre personer som befann sig i lägenheten för att bringa klarhet i det som skett.

 

Polisen larmades natten mot tisdag om att ett föremål kastas mot en lägenhet i Ekholmen och sedan hamnat på en balkong. Nationella bombgruppen kom ner till Linköping och tog sedan, efter att man spärrat av en större yta, med sig handgranaten för vidare undersökning.

Skarpladdad

Bombgruppen tekniska experter genomförde en analys av föremålet och konstaterade att det rörde sig om en skarp handgranat. Polisen har nu inlett en förundersökning med rubriceringen mordförsök.

- Vi ser allvarligt på den här händelsen. Om en handgranat exploderar när någon finns i närheten kan den självklart orsaka stora skador, säger Daniel Axelsson som är chef på polisområde Linköpings grova brottsgrupp och leder utredningen. Under gårdagen genomfördes en teknisk undersökning i lägenheten och utredarna inväntar nu analyssvaren. Förhör kommer att hållas med de personer som har koppling till bostaden där handgranaten hittades för att få in mer information om vad som kan ligga bakom.

Bringa klarhet

- Vi försöker nu bringa klarhet i vad det är som har hänt och det inkluderar utöver alla tekniska svar att även försöka titta på förutsättningarna. Finns det något vi kan få fram som förklarar att just den här bostaden drabbats, säger Daniel Axelsson.

-Vi känner till dem som bor i lägenheten sedan tidigare och när detta inträffade så var det tre personer som befann sig i bostaden. Vi har ännu inte pratat med samtliga och vill därför inte dra några förhastade slutsatser, menar Daniel Axelsson vidare. Det har varit oroligt i området en tid och även i kriminella kretsar erfar Linköpings tidning. Men att spekulera i att handgranatsattacken skulle ha med organiserad brottslighet att göra vill inte Daniel Axelsson göra. Bostaden är inte längre avspärrad.

 

Polisen vill få in tips

Efter händelsen har polisen varit ute i närområdet och informerat om att de gärna ser att personer med insyn i vad som kan ha hänt ska höra av sig. Den som har iakttagelser eller annan information som kan hjälpa utredningen kan höra av sig via telefon 114 14. Uppge att du har information gällande ärende K431651-17.