Har allt för fest och spel

På Vinhandlarn är det snart dags för den för dem stora högtiden halloween. Men just nu laddar man som bäst för Tanneforsdagen med mingel, specialpriser och tävlingar.

– Det blir kul! Det passerar en musikkår förbi här och ner till Tannefors slussar och här i vår butik kan barnen vinna en megafon, berättar Mona Blom och avslöjar att även de vuxna kan vara med och tävla, men vad deras pris är, det är ännu hemligt.

Mona Blom har varit butiksföreståndare i butiken i snart fem år, och det är hennes far som äger butiken. Här finns allt ifrån vin- och ölberedning till maskerad och tobak, och presenter och spel.

– På halloween har vi alltid full fart här med mycket folk, det kan verkligen vara hur tjockt som helst. De som normalt inte pratar med varandra gör det, och vi i personalen brukar klä ut oss. Det blir nya linser varje år och så tufsar man till sig lite, men inte för mycket, för då blir barnen rädda, säger hon.

Läskigt besök

I fjol hade man en död nunna och zombies på besök i butiken. Det blir mycket skelett och dödskallar.

Mona Blom är relativt nöjd med läget i Tannefors, men mindre glad över hur trafiksituationen försämrats när den nya rondellen byggdes, med köer i åtanke.

– Här i Tannefors finns allt, men vi är många som vill att det ska vara lättare att ta sig hit. Men visst är det rätt många som hittar hit ändå.

Tobaksprodukter är det som går mest, tillsammans med maskeradavdelningen där de ständigt får köpa in nytt. Till nyår säljs det cigarrer så det ryker om det.

– Jag som jobbar här har fördelen att träffa mycket trevligt folk. Det är bra, för man spenderar en stor del av sin vakna tid på jobbet. Vissa kunder blir nästan som kompisar, och det kan dyka upp grejer som göra att jag tänker på en viss kund och lägger undan den.