• Leon Widar, Sam Larsson och Morgan Widar är nöjda med den stora renovering som de har genomfört vid Laserdomehallen i Linköping. Foto: Dennis Petersson
  • Väggarna är pimpade med färgglada motiv. Foto: Dennis Petersson
  • Tv-spelskänslan är en återkommande detalj.
  • Biljardgolf är ett helt nytt koncept vid anläggningen. Foto: Dennis Petersson

Har satsat allt på anläggningen

Med visionen att skapa Östergötlands bästa nöjescenter har laserdomeanläggningen i Linköping fått sig ett rejält ansiktslyft. Efter noga planering har lokalerna blivit proffsigare, snyggare och mer enhetliga. Nu står ägaren Morgan Widar och de övriga i personalen väl rustade inför högsäsongen. – Vi satsade allt på den här renoveringen, både vad gäller manskap och pengar, säger laserdomeentusiasten.

För över 30 år sedan utvecklade USA ett system där deras militärer kunde öva genom att skjuta varandra med infraröda strålar. Det innovativa systemet kom att bli känt över hela världen under namnet Laserdome, och har underhållit mängder av människor sedan dess. I Linköping gjorde fenomenet entré i början av 2000-talet, när Niklas Sjöberg startade en anläggning på Industrigatan, en anläggning som fått sig ett rejält ansiktslyft under den gångna sommaren.

– När vi fick klartecken från vår hyresvärd att vi inte skulle få mer yta fick vi helt enkelt lära oss att tycka om den ytan vi har. Tanken var att vi skulle ha fler aktiviteter, men vi fick göra en helomvändning och genomförde en totalrenovering istället, säger Morgan Widar, som drivit anläggningen i tio år, och fortsätter:

– Ambitionen när vi startade var att skapa Östergötlands bästa nöjescenter, därför satsade vi bokstavligt talat allt på den här renovering, både vad gäller manskap och pengar.

Biljardgolf

Det omfattande projektet har genomförts på egen hand och givit verksamheten flera ben att stå på. Förutom kärnaktiviteten, som givetvis är Laserdomearenan, har en 18 hål lång biljardgolfbana anlagts, och dessutom har den populära fem-kampen genomgått en mängd förändringar.

– Vi började att renovera källaren, gick från rum till rum, fräschade till och skapade nytt. Nu är allt mer genomtänkt, verksamheten har fått ett bättre flöde, säger Widar och fortsätter:

– Resultatet blev bättre än vad jag trodde det skulle bli, men nöjd? Nej det kommer jag nog aldrig att bli tyvärr, det är en sån här renoveringssjuka.

Hoppas på fler företag

Anläggningen riktar sig till alla åldrar, ung som gammal, och har kapacitet att ta emot 500 personer under en dag. Under de senaste fyra åren har besökarantalet ökat kraftigt, och vid det här laget känner de flesta Linköpingsbor till Laserdomehallen. Företag, kompisgäng och barnkalas, alla går därifrån med ett leende, menar Widar.

– Ett syfte med den här ombyggnationen var att vi skulle bli ännu mer tilltalande för företag, och det hoppas jag vi blivit, säger Morgan Widar och avslutar:

– Anledningen till att jag ville köpa det här från första början var att folk alltid gick härifrån och garvade, de hade haft skoj. Att ha förmånen att jobba i en bransch där folk kommer för att ha roligt är ett unikum, och så oerhört stimulerande.