Hårdrock åt Linköping

Hårdrockscenen i Linköping var för liten tyckte Pelle Johansson, Jeff Runeson och ”Hoa” Österkog. För ett år sedan tog de därför saken i egna händer och startade upp Hell yeah rock club för att utöka musikens Linköping. –Vi var trötta på att åka runt, utanför Linköping för att se rockgrupper. Vi kollade på vad det skulle kosta att få hit band istället och insåg att det nog kunde vara genomförbart att få hit åtminstone lagom stora artister, säger Jeff Runeson.

Premiären för Hell Yeah rock club blev med erfarna hårdrockarna i Pretty Maids som spelade på Backstages scen i oktober i fjol. Bandet trivdes och nu i december stod de på östgötsk mark igen då Hell yeah bjudit in de till en spelning på The Doom.

Kvalitet står högt

Musiken som Hell yeah vill bjuda linköpingsborna på präglas till största del av sleezerock, nymetal och hårdrock.

–Vi är ganska så överens om vad vi ska plocka in. Huvudsyftet är att upprätthålla kvalitet, säger ”Hoa” Österskog.

Bra respons

Tanken är att låta konserterna spridas över årets alla månader. Att hålla en balans där det inte blir för tätt mellan spelningarna men heller inte för långa glapp.

–Linköping har en lite väl svårflirtad publik men det har ändå varit en förvånande stor genomslagskraft, säger Pelle Johansson.

Älskar hårdrock

De tre herrarna har varit vänner under många år och hårdrock, ja det har de lyssnat på så länge de kan minnas.

–Vi gör ju det här för att vi älskar musiken och folket som spelar samt lyssnar, säger Pelle Johansson. För att finansiera det hela plockar de mycket ur egen ficka men även kommunens kultur- och fritidsnämnd har stöttat arrangemangen.

Företagsdrömmar

Drömmen är att öppna en egen hårdrocksbar och självklart finns det även drömakter att plocka in.

–Det skulle såklart vara häftigt att låta till exempel Motörhead och Saxxon spela under vår flagg och vem vet, ingenting är omöjligt, säger Jeff Runeson hemlighetsfullt. Nu tar de jullov för i år och laddar om inför våren då fler spännande akter står på tur, vilka det blir är trion dock förtegna om.

– Vi har två stora grejer på gång men vi säger inte mer än att det blir en spännande vår, hälsar Pelle Johansson.