• Haunted By Destiny tog hem segern i Knäppingsborg i förra veckan. Foto: Radio Östergötland

Hårdrocksband till Svensktoppen

Melodiös och refrängstark hårdrock var det som avgjorde när det länets bidrag till ”Svensktoppen nästa” skulle tas ut. Haunted By Destiny från Norrköping med låten ”Turning pages” är de som kan få försvara Östergötlands färger på Liseberg och den stora finalen den 31 augusti.

Svensktoppen nästa är Sveriges Radios musiktävling för låtskrivare, artister och nyskriven musik. 1146 originallåtar kom i år in till tävlingen från både nya och etablerade låtskrivare och artister vilket är rekord. Den rikstäckande musiktävling arrangeras för sjunde året i rad med lokala deltävlingar landet runt. Riksfinalen arrangeras på Liseberg i Göteborg söndagen den 31 augusti. Fjolårets vinnare var norrländska popgruppen EKO med egna låten ”Yellow”, och de medverkade även i årets Melodifestival med låten ”Red”. I år vann alltså Norrköpings bandet Haunted By Destiny och det är en glad gitarrist och låtskrivare som berättar:

Musikprofil

-Självklart är det jättekul att det gick bra så här långt, säger Johan Söderheim som även är känd från Nifters och Sonic Surf City och allmän musikprofil i Norrköping. Han hoppas på att de får vara med på den stora finalen. Haunted by destiny bildades i Norrköping 2012 där flera medlemmar varit aktiva inom olika band under 2000-talet. Bandet består av: Evelina Eliasson (sång), Johan Söderhielm (gitarr), Marcus Karlsson-Johansson (bas), Simon Weston (gitarr) och Christian Gardefuhr (trummor). Linköpings Posten lyfter på hatten och gratulerar till segern.