• Marcus Martinsson, "spindeln i nätet" på Harrys, ser fram emot en fullsatt kväll när juldagen gör entré i kalendern. Foto: Max Elofsson
  • De generösa trerättersmenyn ska locka fler besökare tidigare på kvällen. Foto: Max Elofsson
  • Juldagen är en av de tre viktigaste dagarna för nattklubben Harrys. Foto: Max Elofsson

Harrys laddar för fullt hus

Det är en av nattklubbens absolut viktigaste dagar, och för många av gästerna är det en uppskattad hemvändardag. Juldagen, den 25 december, har kommit till att bli ett datum då många lämnar det traditionella firandet för att känna utelivets höga puls. Harrys, med sin positionering mitt på Ågatan, laddar för en fullsatt kväll. "Vi har någonting för alla", säger Marcus Martinsson.

? För närmare 20 år sedan slog restaurangkedjan och nattklubben Harrys upp sina portar i centrum av Linköpings nattliv, nämligen mitt på Ågatan. Idag består utbudet dessutom av nattklubben Sliver och restaurangerna BK och Riva, och varje helg festar, dansar och umgås mängder av människor i de stora lokalerna.

– Vi är väldigt ödmjuka inför vår positionering i stan och den värnar vi hårt om. Vi har möjlighet att ta in många besökare vilket gör oss ledande i stan, och det har vi vårt läge mitt på Ågatan att tacka för, säger Marcus Martinsson, som kallar sig själv spindeln i nätet på Harrys i Linköping.

En viktig dag

Den snart stundande juldagen är en av nattklubbens tre viktigaste dagar och med en maxgräns på 1 500 besökare laddar nattklubben för fullt hus. Med ett generöst specialerbjudande som innehåller en trerättersmeny och ett inträde till de tre dansgolven hoppas arrangörerna att många väljer att komma tidigare på kvällen, för att undvika de långa köerna som ofta uppstår.

– Det brukar vara en fantastisk stämning här på juldagen, redan från tidigt på kvällen, till sent på natten. Mellan 23.30 och 01.00 är det oftast helt fullt både här inne och utomhus, men vi är väl förbereda för utmaningen och ser fram emot en lyckad kväll, säger Marcus Martinsson och fortsätter:

– Jag har själv ställt mig frågan varför juldagen är en så populär dag att gå ut på. Jag är uppvuxen i Skåne och innan jag började i restaurangbranschen hade jag aldrig varit ute på juldagen, jag spenderade hela julen med familjen nämligen, men jag gissar att det är en hemvändarkväll där man passar på att träffa gamla vänner.

Varför är då Harrys en så populär nattklubb?

– Jag tror att det beror mycket på att vi har någonting för alla smaker. Vill man dansa till schlager så har vi det, vill man ha lite tyngre musik spelas det nere på Sliver eller vill man ha något där emellan har vi det en trappa ner på Harrys, dessutom har vi pianobaren på Riva och den lugna stämningen på BK.