• Giles Stille tränar City på Folkungavallen. Foto: Tommy Pettersson

Hårt arbete lönar sig alltid

Om divisionsbytet

Huvudtränaren Giles Stille och hans Linköping City tog hem serien på ett övertygande sätt. Nu väntar hårt arbete inför division 2.

– Det är alltid en bra känsla att få gå upp en division, alla förstår inte det hårda arbete som ligger bakom, menar Giles Stille.

Division 3

– Vi har inte bara bra spelare utan vi jobbar också fantastiskt hårt. En av de viktigaste nycklarna till framgång under säsongen var en tvåveckorsperiod i juli då spelarna tränade själva och kom ut starkare. Då var jag stolt, berättar Stille.

Tuff start

City hade en fruktansvärd start, då Stille inte visste alls hur det skulle gå.

– Det var en av de tuffaste starterna jag har haft på många år på grund av det dåliga vädret med regn och frost under försäsongen. Men, det är bara att göra allt man kan, menar Stille.

Division 2

Linköping City har kört sex matcher mot division 2-lag, med två vunna. Vinsterna togs mot icke-topplag. Stille är dock positiv.

– Vi matchade lagen bra på många punkter under förlustmatcherna, men inte tillräckligt för att kunna vinna. Men, det är ok, vi måste få tid att växa som lag. En del i det hela är att ledningen troligen kommer att sätta in nya spelare för att de ska kunna växa och utvecklas.

Ungdomen

Växa inom laget är inte det enda som ska uppmuntras, säger Giles Stille. Tillväxt i hela organisationen, framför allt hos ungdomen, ska sättas i fokus. Man måste ge bra träning för att kunna bredda urvalet till topplagen.