• Hedin expanderar i Mellansverige och köper BIVA i Linköping.

Hedin köper Biva i Linköping

OK ekonomisk förening säljer nu Bilcity i Kristianstad och BIVA ABs verksamhet i Sverige, där verksamheten i Norrköping, Linköping ingår, till Hedin Bil.
Koncernen och familjeföretaget Hedin Bil är en av de största bilåterförsäljarna i Norden och har idag 42 bilanläggningar och är återförsäljare till 24 bilvarumärken runt om i landet.

Hedin har idag en personalstyrka på 1 250 personer och företagets omsättning för 2016 beräknas uppgå till hela nio miljarder kronor.

På konkurrensverkets bord

Tillträdet är beräknat till månadsskiftet mars - april 2016 under förutsättning att konkurrensverket godkänner affärerna.

– Det känns tryggt att sälja till Hedin bil, ett familjeföretag som framgångsrikt drivit och värnat om sin verksamhet sedan 1985. Deras långa erfarenhet och gedigna kunskap kommer kunna hjälpa BIVA och Bilcity i Kristianstad att växa och utvecklas på ett positivt sätt både för personal och kunder, säger Britt Hansson, VD och koncernchef på OK ekonomisk förening i en kommentar.

Från Kristianstad till Karlskoga

Köpet rör BIVA ABs bilverksamhet i Norrköping, Linköping, Karlskoga, Örebro, och Uppsala, där man är återförsäljare av nio olika varumärken: Opel, Subaru, Nissan, Fiat, Jeep, Mitsubishi, Alfa Romeo, Lancia och Isuzu. Förvärvet innefattar även Bilcity i Kristianstad, som är återförsäljare av Subaru, Opel och KIA

– Vi är mycket glada över förvärvet och att vår bilkoncern växer. Både Bilcity i Kristianstad och BIVA är välrenommerade företag och deras verksamheter kommer addera ytterligare värde i vår koncern, menar, Anders Hedin, VD och Koncernchef för Hedin Bil.