• Från förra årets Slaka marknad. Foto: Tommy Pettersson

Hela Slaka engagerade

En växande marknad

Lördagen den 26 april hjälps hela Slaka åt för att bidraga till årets händelse, marknaden. Och marknaden blir bara större och större.

Gemensamt hjälper Slakas ideella förening och Slaka-Skedas skolklasser åt för att arrangera en marknad som bara blir mer populär.

Störst är Motionsföreningen och det är även de som ansvarar för anmälningarna från utställarna. Andra drivande föreningar är Slaka hembygdsförening med deras undergrupp Kulturkraft Slaka.

– Även yngre är involverade. Skolelever från Slaka och Skeda kommer att hjälpa till med parkeringen och scoutrörelsen i Slaka kommer att sälja korv och fika med mycket annat. Vi är mer samstämmiga nu och fått ordning på missar från tidigare år, berättar Kulturkraft ordförande för Slaka, Sven-Åke Överström.

Aktiviteter

Självklart är den stora händelsen utställarnas alla marknadsstånd, men det kommer vara fler events än så.

– Bland annat kommer man till marknaden för att slipa knivar, vilket är nytt för i år. Man kommer att sälja allt mellan himmel och jord, där det till exempel finns försäljning av keramik, silversmide och textilier, säger Sven-Åke Överström och fortsätter, för barnen har vi en hoppborg, men även fiskdamm och lotterier.