Helikoptersystem till Indien

Saab har fått två stora beställningar från indiska Hindustan Aeronautic Limited (HAL). Beställningens totala värde uppgår till 216 miljoner kronor.

I korthet innebär beställningarna serietillverkning av ett integrerat missilskyddssystem för helikoptrar. Den indiska armén och flygvapnet ska använda systemet för sina lättviktshelikoptrar.

– Genom de senaste beställningarna bygger vi vidare på vårt framgångsrika partnerskap med HAL. Det faktum att HAL och försvarsmakten visar fortsatt förtroende för IDAS är ett bevis på systemets effektivitet och pålitlighet, säger Lars-Olof Lindgren, marknadsområdeschef för Saab India.

Missilskyddssystem

IDAS (Integrated Defensive Aids Suite) är ett integrerat missilskyddssystem som varnar för olika typer av hot, laser och inkommande robotar samt sätter in lämpliga motmedel automatiskt.

– Saabs förmåga inom telekrig och självskydd är oöverträffad. IDAS är en av våra flaggskeppsprodukter och säljs till kunder över hela världen, säger Micael Johansson, Senior Vice President och chef för Saabs affärsområde Electronic Defence Systems.

Leverans nästa år

Leveranserna till HAL påbörjas under 2014 och produkterna kommer att utvecklas och produceras inom Saabs enhet i Sydafrika.