1. Cirka 30 tjejer är med i grundlaget. Här har de precis avslutat ett träningspass där de spelat mot varandra i mindre grupper. Foto: Julia Kimell

  Linköpingslag drillar framtida stjärnor

  NyheterI oktober 2012 bestod laget av bara grabbar, men verksamhetschefen Michael Bornehav såg till att klubben utökades allt eftersom. Många av dessa tjejer tränar och spelar med killar. Det är bra, för då tas fördomar om tjejer bort, säger Lars Göran Bäckwall som är ansvarig tränare för flickor 15

  • Calle Bäck är en av initiativtagarna till kulturhuset Dahlian som öppnade i förra veckan.Foto: Fanny Miles

   Kulturhuset Dahlian har öppnat

   NyheterKulturhuset Dahlian på Storgatan öppnade äntligen i torsdags. Bakom initiativet står studieförbundet Medborgarskolan med Calle Bäck, Tommy Kihlstedt och Hanna Rydman i spetsen.

  • Muharrem pekar ut vad som är avad i Vallastaden. Foto: Patrik Ekström

   Nu är Boo17 igång för fullt

   NyheterDen första etappen av Vallastaden är snart fulltecknad och det gläder de båda kommunalråden Muharrem Demirok och Christan Gustavsson särskilt mycket en dag som gårdagen då två nya byggherrar presenterades.

  • Kristina står även i den lilla butiken som finns i anslutning till mejeriet. Foto: Tommy Pettersson

   Getost från Hejtorp

   NyheterI Östergötland finns det en uppsjö av olika producenter av mejeriprodukter. På Hejtorps gård utanför Finspång gör man hantverksmässigt framställda ostar av den mjölk som getterna ger. Kristina och Mathias Carlsson driver sin verksamhet med både kärlek och passion för både osten och getterna samt med god hjälp av hunden Kip.

  • Susanna Ljunggren och Pia Landberg visar mammografiapparaten. Foto: Julia Kimell

   Nu undersöks brösten på ett enda ställe

   NyheterSedan den första september kan alla kvinnor i Östergötland gå till Bröstenheten vid Universitetssjukhuset i Linköping om de upptäcker förändringar i sina bröst. Här samverkar flera kliniker inom enheten för att förkorta vårdtiderna vid misstänkt bröstcancer: diagnostik, kirurgi och onkologi.

  • Naem Morad och Julia Ibrahim på väg in i sina respektive företag. Det äkta paret har nära till varandras jobb som finns på Vistvägen i Berga. Foto: Leif Larsson

   De jobbar isär men ändå tätt ihop

   NyheterDet äkta paret Naem Morad och Julia Ibrahim har dörrarna till sina företag bredvid varandra. – Det är roligt att vara så nära, tycker Julia.

  • Marie Länne Persson är initiativtagare och författare till boken Källan i Slaka. Foto: Fanny Miles

   Folkmusik från Slaka i ny bok

   NyheterSlaka har visat sig vara en riktig guldgruva vad gäller svensk folkmusik, med en hel radda medeltida ballader. Om det berättar Marie Länne Persson i boken Källan i Slaka - en bok om svensk folkmusik. –Idén kom ur Slakastämman och kulturkraft Slaka 2008. Det finns en oerhört stor musikskatt just precis här som jag ville samla ihop och teckna ner på något sätt, förklarar Marie Länne Persson, författare och folkmusiker.

  • Kökschef Kristoffer Dotta-Hagström och delägaren Mattias Weinhandl är glada och stolta över att ha fått en Kravcertifierad restaurang. Foto: Tommy Pettersson

   Kravmärkt vid ån

   NyheterRestaurangen Stångs magasin kan äntligen titulera sig som helt Kravmärkta efter att certifieringen gick igenom i veckan.

  • Vidingsjö motionscentrum inrymmer många verksamheter. Foto: Tommy Pettersson

   Vidingsjö motionscentrum bubblar av liv

   NyheterVidingsjö motionscentrum har en viktig betydelse för Linköping, inte minst för boende i området som får möjlighet till rekreation på hemmaplan. Med tre motionsspår, två orienteringsklubbar och en kombinerat omklädnings-, café- och konferensbyggnad och utomhusplaner finns något för alla.

  • Magnus Nord, ordförande i Nykils aktivitetsförening, står vid ett av målen på ortens hockeyrink. Föreningen sköter rinken, motionsspåret och ordnar med jympa och innebandy. Foto: Leif Larsson

   Nykilsborna hålls i gång

   NyheterDe sköter hockey-rinken och löpspår i skogen och anordnar jympa och innebandy. Nykils aktivitetsförening gör sitt för att ortens invånare ska hålla sig i fysisk trim. – Föreningen är viktig för orten. Det är ett bra sätt att lära känna andra och ger en samhörighet, påpekar Magnus Nord, ordförande i föreningen.

  Ladda fler artiklar
  • Annons
  • Annons