1. Beo Röhs och Sven Hagman i det rum i Östgöta idrottsmuseum där idrottsstjärnors prylar finns, som Pernilla Wibergs tävlingsdress och Magnus Johanssons landslagströja. Foto: Leif Larsson

  Här värnas idrottshistorien

  NyheterHos Östergötlands idrottshistoriska sällskap, ÖIHS, bevaras minnena av länets sport. Inte minst föreningens utställningar ger idrottshistorien ett lyft. I september är det dags att spegla IFK Norrköping.

  • Karin Granbom Ellison är toppkandidat med skolfrågor som specialområde. Foto: Tommy Pettersson

   Satsning på lärarna och arbetsro för eleverna

   NyheterFolkpartiet i Linköping vill att man höjer lönerna och även statusen för lärarna i skolan, inför ordningsbetyg samt en ökad satsning på de allra yngsta skolbarnen samt att man vill öppna upp för att flera ska kunna bli speciallärare.

  • Hans Englund har med hjälp av kartan hittat kontroll nummer 38 i Naturpassets bana i Krokek. Naturpasset är en form av fritidssysselsättning som innefattar orientering, naturupplevelse, motion och spänning. Foto: Leif Larsson

   Naturpasset passar till naturturen

   NyheterDen som är intresserad av orientering, natur och motion i lämplig takt har en bra lösning i det som kallas Naturpasset. Denna speciella form av friluftsliv kan upplevas i Krokek, Åby/Jursla, Arkösund och skogarna runtomkring.

  • Erika Wessbo och Lydia Halldorf är två av tre ägare till Babettes kafferi, en mötesplats för Linköpings kulturliv. Foto: Fanny Miles

   Konst till kaffet

   NyheterMed ingång från en liten bakgata och granne med en kyrksal håller Babettes kafferi ett stadigt tag om Linköpings kulturliv. Här finns inte bara gott kaffe och hembakade kakor utan även ett levande kulturliv. – Visionen har ända från start varit att samla mat, fika och olika konstformer. Ordet mötesplats är något uttjatat men det är ändå ett passande ord för vad Babettes ska vara, säger Lydia Halldorf, en av ägarna till Babettes kafferi.

  • Åsa Kadowaki hjälper människor att reda ut sitt liv och vågra prioritera. Foto: Julia Kimell

   Så blir du nöjd med ditt liv

   NyheterYr, oroad och ont i magen? Många söker sig till sjukvården när de känner obalans i kroppen men det man inte tänker på är att kroppens egna hotsystem sänder ut signaler som får dig att känna dig sjuk. Det är viktigt att hitta rätt väg i livet och göra medvetna, egna val.

  • Johannes Soner och källarvalvet i original som i oktober inhyser en ny ölrestaurang. Foto: Julia Kimell

   Malt & Humle - Johannes nya krog i stan

   NyheterDet räcker inte med 1854, Storan och Johannes kök. Nu startar Johannes Soner ännu en krog. Hans fjärde blir en ölrestaurang inhyst i Storans tegelkällare, med malt och humle som huvudingredienser.

  • Johan Melefors är en av dem som ligger bakom Auktionshuset Hagaberg som ska anordna online-auktioner. I utbudet finns fyra gustavianska stolar, gjorda av hovstolsmakare Ephraim Ståhl, Johan visar en av dem. Stolarna har ett utropspris på 75 000 kronor. På bildes syns även objekt som specerivåg, konst av Karl-Erik Höglund, vas och lampor. Foto: Leif Larsson

   Nytt företag med online-auktion

   NyheterEtt nytt auktionshus har etablerat sig i stadsdelen Hagaberg i Linköping. Online-auktion är modellen och i början av september är det premiär.

  • Malin Persson jobbar som poolsjuksköterska. Foto: Emma Taube Sjöstedt

   Hemsjukvården – vad hände sedan?

   NyheterMalin Persson är sjuksköterska och hon jobbar bland annat med hemsjukvård. Hon berättar att sedan kommunen tog över hemsjukvården har man kommit långt, men det finns fortfarande problem. – Ibland kanske kommunen inte riktigt förstår vad de har tagit över. Det går inte att blunda för att människorna vi har i hemsjukvården är svårt sjuka.

  • Camilla Samuelsson har planerat jubileet. Foto: Emma Taube Sjöstedt

   Fira 15 år med Linköpings-Posten

   NyheterDen 6 september är det dags för Linköpings-Postens 15-årsjubileum i Trädgårdsföreningen. Mellan klockan elva och halv fyra kommer det att vara ett fullspäckat schema med aktiviteter för alla åldrar.

  • Åtta polisområden blir tre

   NyheterVid årsskiftet genomför polisen en stor omorganisation och åtta närpolisområden blir då tre. Detta innebär att poliser i yttre tjänst får ett större område man ska täcka.

  Ladda fler artiklar
  • Annons
  • Annons