1. I Norrköping anordnas en mängd olika arrangemang under Dansens vecka. Linköpings sportdansklubb är en av alla deltagare. Foto: Anna Ljung.

  Späckat program under dansant vecka

  NyheterDancehall, balett eller boliviansk dans. Under den här veckan kan Östgötarna passa på att ta en extra svängom under Dansens vecka. I år finns det dessutom rekordmånga arrangemang att välja bland i programmet.

 2. Mera mikrofonjongleringar blir det i sommar, och under årets Bråvallafestival. Foto: Adam Ihse/TT

  Gigant-Håkan till Bråvalla

  NyheterNu läggs Håkan Hellström till i årets startfält på Bråvalla och därmed är alla festivalens huvudnamn klara. Detta blir Håkan Hellströms enda festivalspelning under 2017.

 3. För kapten Persson är LHC hemma

  NyheterHan har något ogjort i Linköping, det kan han inte komma ifrån. Efter två SM-finalförluster kom centern tillbaka till LHC för att ta revansch, men i år gjorde laget återigen en bitter slutspelssorti. Nu, som 38-åring, har kaptenen kritat på för ytterligare en säsong, och målet är att en gång för alla avsluta på topp. "Vi ska ta det där förbannade guldet", säger Niklas Persson i en längre intervju.

 4. Snacka om serveess

  Nyheter24 vinster på 26 grundseriematcher, följt av 3-0 i finalserien och en utskåpning av rang i avgörandet, snacka om uppvisning. LVC var det enda Linköpingslaget som pallade slutspelstrycket, och det med råge. Stort grattis till SM-guldet!

 5. Det var på tisdagens förmiddag som sinnet rann på en bilist så pass att han gav sig på en trafikvakt. Foto: Elin Elmby

  Flaggvakt nerslagen

  NyheterLINKÖPING En flaggvakt vid ett pågående asfaltsarbete på Tornbyleden blev både hotad, slagen och ofredad av en bilist som därefter avvek från platsen. Bilisten har, å sin sida, gjort en motanmälan.

 6. Östgöte gripen i barnporrhärva

  NyheterÖSTERGÖTLAND Under den stora razzia som polisen genomförde under tisdagen ska enligt uppgift, ett 50-tal personer tagits in till förhör. En av dessa är östgöte.

 7. Marianne Lindh vill att vi ska lära känna vår innerstad. Foto: Tommy Pettersson

  Lär känna ditt innersta

  NyheterNu är det dags för Innersta - dagarna igen. Det är med stort hjärta och ännu större engagemang som Linköping City Samverkan med dess vd och cityutvecklare Marianne Lindh i spetsen drar igång de populära utbudsdagarna i centrum.

 8. Göran Gunnarsson uppmanar till ett stöd för biogasproduktionen. Foto: Elin Elmby

  Stor osäkerhet kring biogasen

  Den 21 e april arrangerade Norrköpings kommun, Cleantech Östergötland och initiativet Fossilfritt Sverige en konferens med rubriken ”Fossilfritt Östergötland - möjligheter i en modernare morgondag” i Norrköping. Temat för konferensen var hur klimatarbetet i hela regionen ska förenas med tillväxt och vilka möjligheter omställningen bort från fossila bränslen kan ge.

 9. Norrköpings cityfiske går före och visar vägen med en konstgjord lektrappa. Foto: Tommy Pettersson

  16000 havsöringar vid Refvens grund

  NyheterNu på lördag arrangeras en viktig informationsdag i Norrköping om olika vattenprojekt i Östergötland.

 10. Årets spelare i elitserien, Erik Sundberg blockerar. Foto: Tommy Pettersson

  Guldjubel i Linköping igen

  NyheterLinköpings VC är svenska mästare i volleyboll efter att ha besegrat Falkenberg med klara 3–0 i matcher. Linköpings VC och Falkenbergs VBK har mötts i SM-final fyra år i rad och vart annat år har lagen skiftat plats på tronen.

Ladda fler artiklar