1. Martin Modéus ställer nu in sin medverkan i Parir. Foto: Kajsa Billinger

  Biskopen ställer in Parisresa

  NyheterTerrordåden i Paris fortsätter att ge efterverkningar. Nu väljer man att ställa in den stora manifestationen som skulle hållits som avslutning på den stora ekovandringen som passerade Linköping tidigare i höst. Även biskopen ställer in sin medverkan i ekovandringen.

  • Ryttartorpets fyra byggnader är uppförda under 1600-talets senare hälft. Foto: Tommy Pettersson

   Röda magasinet flyttas 2018

   NyheterNu har kampen om Röda Magasinet, som inrymmer Garnisonsmuseet, nått vägs ände. Striden har stått mellan Linköpings kommun, som har haft för avsikt att flytta den gamla byggnaden till Friluftsmuseet Gamla Linköpings område och Länsstyrelsen i Östergötlands tjänstemän som inte vill tillåta någon flytt mer än till Flygvapenmuseets område i Malmslätt.

  • Orientalism på nytt auktionsverk

   NyheterNyligen fick Östergötland ett nytt auktionsverk. Det är Ridha Achoura som öppnar RA Auktionsverket Norrköping efter några år ifrån branschen.

  • Alexander Vibeck fick ta det instrument som blev över, då på 1990-talet i replokalen. Bas fick det bli men ännu finns tid över till gitarr. Foto: Fanny Miles

   Popsångare och folkbildare

   NyheterFrån fotbollsplanen till repan och vidare mot studion. För Alexander Vibeck har musiken varit den ständige följeslagaren, från fritidsgården Lyktan i Åtvidaberg på 1990-talet till Kalifornienturnén år 2013 med bandet La Fleur Fatale. Men det är inte bandet i sig som tar upp all tid. Arbetet som verksamhetsutvecklare på studieförbundet Sensus får sin del av dagen också.

  • Charbel Gabro har sovit sida vid sida med flyktingarna på Lesbos. Nu vill han tillbaka för att göra ytterligare insatser. Foto: Kajsa Nilsson

   Tar humant ansvar på Lesbos

   NyheterNyligen var en grupp personer från Norrköping och Nyköping på den grekiska ön Lesbos för att hjälpa till i arbetet med att ta emot flyktingar. Charbel Gabro och Rawad Nissan berättar om död, förtvivlan, humanitet och längtan efter trygghet.

  • Giovanna Hilke har som mål att Hilke Indesign ska bli en personlig butikskedja. Foto: Emma Garzon

   Webbshopen Hilke Indesign blir butik

   NyheterHilke Indesign är webbshopen med inredning och design från både kända och mindre kända varumärken - här får alla en chans. Den 20 november öppnar Giovanna Hilke även en butik i stan.

  • Ett hopp för klimatet. Titti Knutsson uppmanar alla att lägga ut bilder på Instagram med hashtaggen #hoppforklimatet. Foto: Kajsa Nilsson

   Klimatfolket samlas online

   NyheterFör att påtala vikten av att diskutera klimatfrågor har Titti Knutsson samlat berättelser på sin nya hemsida Klimatfolket. Hon publicerar texter och podcasts där innehållet rör klimatfrågor från olika perspektiv.

  • Kolmården utlyser 60 nya tjänster. Foto: Fanny Miles

   Nya jobb på Kolmården

   NyheterKolmården slog sitt besöksrekord under säsongen som var. 722 140 gäster tog en färd till djurparken i år, en 40-procentig ökning från tidigare år. Nu satsar den omtyckta djurparken på att tillsätta 60 nya tjänster inför kommande säsong.

  • Ann de Jonge får sköta det mesta som vd för Lejonfastigheter. Här gjuter hon grundplattan för den nya skolan. Foto: Tommy Pettersson

   Ny skola i Nygård

   NyheterLinköping växer och detta leder till ett behov av byggnation av bostäder och verksamhetslokaler. Bostadsproduktionen sköts av den så kallade privata marknaden plus det kommunal bolaget Stångåstaden men när det gäller verksamhetslokalerna är det två andra kommunal bolag som tar hand om detta.

  • Nu kan Klas Gustafsson och Tekniska Verken dra igång satsningen på laddstolpar igen. Foto: Tommy Pettersson

   Fler laddstolpar till Linköping

   NyheterDet har varit trögt i portgången för alla de som har elbilar att kunna ladda sina batterier på allmän plats i regionen.

  Ladda fler artiklar
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons