1. Hagdahlska seniorcentret har många aktiviteter, bland annat regelbunden boule i Trädgårdsföreningen. Foto: Kajsa Nilsson

  Fullt hus när seniorcenter firade jubileum

  NyheterNär Hagdahlska Huset - Seniorcenter firade sitt femårsjubileum kom över 280 personer. – Alla var jättenöjda med dagen, säger Lucas Titus, fritidsassistent.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Björn Sturehed, klubbdirektör hos Landeryds Golfklubb, är beredd att pegga upp. Han berättar att klubben, i motsats till många andra, inte tappat medlemmar de senaste åren. Foto: Leif Larsson

  Landeryds medlemmar sviker inte

  NyheterI ett antal år har golfklubbar i gemen förlorat medlemmar. Landeryds Golfklubb har undvikit detta. – Vi tappade ett fåtal medlemmar förra året annars har vi ökat. I år pekar det mot ett litet plus, påpekar Björn Sturehed, vd och klubbdirektör.

 3. Bildkonstnären Nevena Cvijetic är en av nio av Landstingets kulturstipendiater. Foto: Fanny Miles

  Stipendiater med öga för bild

  NyheterÅrets kulturstipendier går till en kreativ skara på nio personer. Landstingets årliga stipendie utgörs av fem kultur- och utvecklingsstipendier på 30 000 kronor vardera, ett arbetsstipendium på 60 000 kronor och två stycken honnörsstipendier.

 4. Anh Cam och Fung Kha har drivit restaurangen sedan öppningen 2005. Foto: Emma Taube Sjöstedt

  Unikt, festligt och personligt

  NyheterNär Shínnorí har premiär för sin julbuffé kommer det inte att synas en köttbulle så långt ögat kan nå. På bordet finns i stället allt från sushi till gyoza.

 5. Gick Klas Lind till invigningen av förskolan Brunnsgatan 10? Foto: Emma Taube Sjöstedt

  20 frågor till Klas Lindh

  NyheterMöt Klas Lind, sakkunnig på utbildningskontoret, som är bra på att skriva poplåtar och gillar att resa till muslimska länder.

 6. Utan betande djur skulle landskapen växa igen och flora och fauna skulle inte kunna visa samma mångfald. Foto: Julia kimell

  Nya krav för våra betesmarker

  NyheterNu och framöver kommer våra betesmarker att inventeras på nytt sätt. Detta på uppdrag av Jordbruksverket, som tillsammans med Länsstyrelsen sköter inventeringen av Östergötlands betesmarker.

 7. Orhan Arslan är mån om att gästen ska känna sig som hemma när de besöker hans restaurang. Foto: Julia Kimell

  Krögaren har hittat hem

  NyheterRestaurangfattiga Lambohov har fått en ny restaurang – Orhans krog. Bakom den står krögarprofilen Orhan Arslan som känner sig väl rotad i Linköping efter sina 26 år i staden. Här har han sin familj, sina släktingar och sitt jobb. I och med restaurangen – som dessutom ligger nära hemmet – känner han att han verkligen har funnit rätt.

 8. Helene Ådahl driver den enda hattaffären i Östergötland. I håret har hon ett så kallat hårsmycke. Hennes utbud är sanslöst digert och kunderna i alla åldrar och av bägge könen. Foto: Leif Larsson

  Hattaffären från 1879

  NyheterI Norrköping finns Östergötlands enda hattaffär. Och i år fyller den hela 135 år. – Jag tog över hösten 2011 och är endast den femte ägaren genom alla år, berättar Helene Ådahl.

 9. Stängsel håller rovdjuren borta

  NyheterSedan slutet av maj så går det återigen att söka bidrag för att sätta upp stängsel för att skydda sina tamdjur från att bli skadade eller dödade av företrädesvis varg. Intresset verkar dock vara måttligt stort då endast en person ansökt om bidrag.

Ladda fler artiklar
 • Annons