1. Fem våldtäkter på en vecka

  NyheterLINKÖPING Under den senaste veckan har hela fem våldtäkter anmälts till polisen i Linköping. Men är det fem olika gärningsmän?

 2. Bil påkörd av lastbil

  NyheterLINKÖPING Polisen larmades på fredagsförmiddagen en smitning från en trafikolycka på E4 norrgående i höjd med Vikingstad, söder om Linköping.

 3. Under sträckan Lund-Stockholm var ett av stoppen Linköping. Foto: Tommy Pettersson

  Markus cyklar för att hjälpa cancersjuka

  Nyheter26 år gammal fick Markus Grenestam testikelcancer. I dag är han frisk och känner en stark drivkraft att hjälpa andra, både barn och vuxna, som drabbats av sjukdomen. Därför cyklade han i år Ride of Hope mellan Lund och Stockholm.

 4. "Mycket väsen för ingenting" är fylld av musik och dans, medan kärlek och förvecklingar präglar dialogen. Foto: Tina Andersson

  Nyskrivet och klassiker på Östgötateaterns scener

  NyheterDet kommer att bli både nyskrivna och klassiska föreställningar på scenerna i Östergötland spelåret 2017 - 2018. Lättsam komedi, svensk fars och nyskriven svensk musikal på Östgötateatern. Klassiker och igenkännbara titlar blir det bland annat hos ung scen/öst.

 5. Lina har i och med diagnosen fått förståelse för vem hon är.Foto: Carolina Fransson

  Lina har hittat sina styrkor och begränsningar

  NyheterI 32 år levde Lina Liman med en känsla av att inte passa in, men utan att veta varför. Det var när hon lyssnade på ett radioprogram om autism som hon började förstå. När hon kort därefter fick sin diagnos blev livet mycket enklare. Nyligen släppte Lina boken "Konsten att fejka arabiska" för att hjälpa andra i samma situation.

 6. Oscar Fridlund har drivit HappyPhone i Alingsås i cirka två är. Nyligen öppnade han upp en butik i Linköping. Amanda Hermansson är en ev säljarna som arbetar här. Foto: Carolina Fransson

  Oscar lagar hellre än köper nytt

  NyheterSpruckna skärmar eller telefoner som slutat fungera för att de hamnat i ett handfat fullt med vatten. Det är inte anledningar nog att köpa nytt, anser Oscar Fridlund. Den 1 augusti öppnade han HappyPhone i Linköping, ett företag som lagar mobiltelefoner.

 7. En rosa utsvävning av Stina Opitz i förgrunden på utställningen tillsammans med Carl Milles och Gottfrid Larsson. Foto: Anders Lindkvist

  En svängom med gubbarna

  NyheterPå Vadstena slott vissas en utställning fram till 10 september med två av Sveriges främsta skulptörer, Carl Milles och Gottfrid Larsson, båda verksamma under första hälften av förra seklet, tillsammans med den dagsaktuella Stina Opitz.

 8. Sverigeförhandlingens förhandlingsperson HG Wessberg har gjort sitt nu är det Trafikverket och kommunerna som får ta resten. Foto: Tommy Pettersson

  Sträckan Järna och vidare söderut

  NyheterNu när avtalen mellan Linköpings kommun och Sverigeförhandlingen om Ostlänken färdigförhandlade efter en längre process och diverse förhandlingsomgångar är klart verkar det som Linköpingsstoppet är undanröjt. Detta har naturligtvis betydelse för Norrköping som redan har klarat av sina förhandlingar.

 9. Förra året låg besökssiffran på drygt 4 000. Foto: Privat

  Babblarna, Pettson & Findus och Mojje

  NyheterI år är det jubileum för Upplevelsekvällen, som numer arrangeras vid Bergs slussar, och det kommer att firas med ett stort uppbåd av artister och aktiviteter för hela familjen.

 10. Under hela uppväxten bodde Willy i olika fosterhem och barnhem. Foto: Elin Elmby

  "Historien är fortfarande aktuell"

  NyheterJag ska leva! Heter Willy Smedbäcks bok om hans uppväxt på barnhem och fosterhem.

Ladda fler artiklar