1. Österrikiska viner som överraskar

  Österrike är ett land med lång historia av vinproduktion. Trots det förvånas fortfarande många över att det produceras fina viner i landet. En stor produktion är vitt vin och dessertvin.

 2. Natasha Dowie "stänker in" bollen. Foto: Tommy Pettersson

  Hyfsad säsongstart för LFC

  LFC begick seriepremiär på Linköping Arena i söndags och vann med 1 -0 mot den pigga nykomlingen Växjö. LFC s nyförvärv Natasha Dowie gjorde målet efter pass från Marija Banusic.

 3. Spontan samling på Stora torget

  NyheterI lördags samlades ett femtiotal människor på Stora torget för att demonstrera mot USA s robotattacker i Hooms och i Damaskus som sades vara en vedergällning för påstådda kemvapenattacker från den syriska regimens sida.

 4. 1000 nya jobb i Linköping

  Det går trögt med att få in nyanlända på arbetsmarknaden i Linköping. Samtidigt som det finns behov av mer personal, framför allt inom förskola och äldreomsorg, går cirka 1000 arbetsföra på försörjningsstöd i Linköping, varav de flesta är nyanlända. Uppenbarligen är det något som vi gör fel. Här finns det anledning att se över hela upplägget. En möjlig väg att gå skulle kunna vara följande program.

 5.  Axel Lagerfelt är ordförande i Svenska ägg och äggproducent på Tolefors gård utanför Linköping. - Bästa sättet att äta ett ägg är kokt med en krämig gula. Det får man med en koktid på sex minuter. Foto: Tina Andersson

  En helg med det lilla äggstra

  NyheterUnder helgen dignar påskbufféerna av ägg i olika former. Men visste du att traditionen med den ovala proteinbomben till påsk har sina anor i den kristna tron?

 6. Över 100 EU-projekt finansieras

  NyheterEn konferens om EU:s regionalpolitik har anordnats av det vill Region Östergötland, Region Örebro län, Regionförbundet Sörmland, Region Västmanland och Region Uppsala.

 7. Andreas Nilsson håller i en robotkatt, som har samma funktion som robotsälungen.

  Så används robotar i äldrevården

  När utställningen Framtidsland 2019 tas bort på Arbe tets museum ersätts den av en utställning om robotiseringar. En försmak av den utställningen visas just nu i form av den mindre utställningen Kaigo Robotto.

 8. Bystedt vill värna om den personliga assistansen

  Värna om den personliga assistansen

  Under 90 talet infördes en lag som gjorde de funktionshindrades vardag enklare, ro-ligare, friare och framför allt mer utvecklande. Då infördes, under ledning av Bengt Westerberg (L), lagen om rätten av stöd och service för funktionshindrade, LSS

 9. Så småningom bjuds det in till ett "traditionellt samråd". Foto: Tommy Pettersson

  Samråd om ytterstaden på nätet

  NyheterLinköpings kommun har tidigare arbetat med ett planarbete för innerstaden och nu är det dags att göra samma sak med ett område som kallas "ytterstaden".

 10. Landstingen måste bli attraktiva arbetsplatser

  NyheterDen första mars rapporterade Sveriges Radios P1-morgon att kostnaderna som landstingen lägger på hyrpersonal fortsatte att öka under 2017. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har tillsammans med alla regioner och landsting satt som mål att vara oberoende av hyrpersonal till den 1 januari 2019. För att uppnå det målet måste fler vilja ta anställning hos våra regioner och landsting.

Ladda fler artiklar