1. Sofie Alexandersson kan bli Östergötlands nya musikstjärna. Foto: Fanny Miles

  Artistkarriär på ingång

  NyheterMed countryinfluenser i sinnet och akustiskt pop i fingrarna greppar Sofie Alexandersson gitarren för att skapa musik. I mitten av september kom hennes singel Who we are som producerats av Vacancy Labour-medlemmen Martin Nyman.

  • Annons
 2. Flytta årstids- känslan till bords Ut och leta efter fröställningar, kottar, grenar, äpplen, snygga blad, gräs… Det du har i din trädgård blir finaste arrangemanget på middagsbordet. Lägg också murgröneslingor på bordsduken, eller lösa äpplen, lönnlöv, svampar chilifrukter, små pumpor, eller...

  Höstens njutningar i trädgården

  NyheterNej det tar inte slut. Trädgårdslivet. Trots att almanackan visar höstmånader och temperaturen kryper allt närmare nollstrecket. Faktum är att trädgården är lika vacker nu som i somras. Fast på ett annat sätt. Och grillen – den funkar faktiskt hela året om!

 3. Under SM i porträttfotografering kammade hon hem fyra vinster. Bland annat ett guld i klassen Fine art för fotot United. Foto: Fanny Miles

  Expert på nyfödda

  NyheterFrån biolog till fotograf. Ett hopp som nog inte är fullt så långt som man kan tro. Laila Villebeck bytte karriär och gör det nog så bra. Som en av Sveriges första nyfödd-fotografer kammade hon nyligen hem tre guld och ett silver i SM för professionella porträttfotografer. Dessutom är hennes studio nästan aldrig tom.

 4. Azad Saed och Niclas Granstam Thalberg driver lunchen på Bellos. Foto: Emma Garzon

  Ny lunchservering i centrum

  NyheterBellos har slagit upp dörrarna även för lunchgäster. Alla Bellosälskare kommer att känna igen de makalösa råvarorna från middagarna.

 5. Hela Skylten skakar när Studieförbunden bjuder in till musikfest. Foto: Rebecka Lindhe.

  Världens största musikfestival

  NyheterDen tionde oktober blir det stor musikfestival på Skylten i Linköping då Studieförbunden går samman i vad man kallar för ”Världens största musikfestival”.

 6. Administrativa omorganisationen har rört om hos polisen. Foto: Tommy Pettersson

  Det jäser hos polisen

  NyheterDen förste januari omorganiserades polisen så att det skulle bli mer poliser på ute bland allmänheten och man skulle komma närmare kommuninnevånarna. Istället har det blivit tvärtom menar flera poliser som Linköpings Posten talat med.

 7. Bästa montern hade Idé och Reklam. Carl J Drie står upp när de andra sitter: Foto: Tommy Pettersson

  Mötesplatsen Östgötaforum

  NyheterI dagarna två har det varit företagsmässa i SAAB arena. Den tidigare ägaren till Östgötaforum, Hans Ljung, är nöjd med tillströmning men önskar sig att tillverkningsindustrin ville haka på.

 8. Anna Wallentinson har redan fullt upp inför julen 2015. Foto: Tommy Pettersson

  Anrik lokal med historia

  NyheterPå Livgrenadjärmässen vilar historiens vingslag tungt. Det ger en nära på unik stämning när det kommer till att fira in julen med ett julbord. Många historier finns att berätta men den om julbocken som gladde barnen under omtalade julgransplundringarna är nog allra bäst.

 9. 50 år är inte nån ålder på en gammal punkare. Foto: Gustav Skogens

  Punkfarfar ”Biffen” har fyllt 50

  NyheterVisst är han en riktig Linköpingsprofil Peter ”Biffen” Karlsson som nu fyllt 50 år men fortfarande känner sig ung i sinnet men lite för seg för riktigt nattsuddande.

 10. Philip Kullgren med en flaska bira från bruket. Foto: Patrik Ekström

  En bärs från bruket

  NyheterPhilip Kullgren, mest känd som skådespelare och komiker, från Åtvidaberg är något av en mångsysslare som alltid har något på gång. Nu har han startat upp Åtvidabergs bryggeri som varit nedlagt sedan 1957. Målet är att producera bra, närproducerad öl till Åtvidabergsborna.

Ladda fler artiklar
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons