1. Rikspolisstyrelsen kritisk till personregistrering

  NyheterSäkerhets- och integritetsskyddsnämnden, Sin, har granskat hur Polismyndigheten i Östergötlands län behandlar personuppgifter och nu kommenterar även Rikspolisstyrelsen behandlingen av personuppgifter inom polisens underrättelseverksamhet.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Linköpingsbon Mattias Engström debuterar med boken Enklaven som nyligen släpptes. Foto: Kajsa Nilsson

  Nykomling släpper framtidsskildring

  NyheterMattias Engström har efter sju års arbete släppt sin första bok Enklaven på sitt eget förlag Utopium. Berättelsen utspelar sig i ett framtida Sverige där ingenting är som det brukade vara. Stockholm är till exempel inte längre Sveriges huvudstad sedan inlandsisen tagit sig så långt ner i landet. Numera styrs landet från Göteborg och i spänningsromanen får läsaren följa med de fyra karaktärerna David, Jacob, Amanda och Tinna när de ska utföra ett stort uppdrag för att rädda världen.

 3. Henrik Andersson ingår i forskargruppen som just nu studerar hur narkosmedlet propofol egentligen påverkar hjärnan vid narkos. Foto: Kajsa Nilsson

  Vill hitta motmedel mot narkosmedicin

  NyheterNarkosmedlet propofol har funnits i knappt 30 år och är ett av de allra vanligaste när man ska söva patienter vid operation. En av de mest kända brukarna av läkemedlet är popstjärnan Michael Jackson som förolyckades vid en överdos.

 4. Karin Semberg lämnar sin tjänst och går vidare till Jönköping. Foto: Emma Taube Sjöstedt

  Karin Semberg lämnar kommunen

  NyheterKarin Semberg kommer att leda den nya kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköping från och med nästa år.

 5. En 38-gradig utomhuspool är extra skönt när kylan kryper sig på. Foto: Julia Kimell

  Frida bytte försvar mot helhetshälsa

  NyheterNu är bandet klippt på Solbackens helhetshälsa som har funnits i ett år. Lagom till invigningen hann man få klart det sista i nya inomhusdelen – faktiskt så sent som samma morgon. Men nu står det öppet för badsugna hälsomänniskor som vill njuta av sköna behandlingar med åutsikt.

 6. Pappors dåliga kost får konsekvenser

  NyheterOm pappan äter dåligt får det stora konsekvenser på avkomman, åtminstone om pappan i fråga är en bananfluga. Det visar ny forskning vid Linköpings universitet och Max Planck-institutet för immunobiologi och epigenetik.

 7. Martin Magnusson och Christoffer Bernsköld turades om att presentera årets rapport av Öppna jämförelser som visade tydliga likheter med fjolårets. Foto: Julia Kimell

  Kostnadseffektivt och i framkant på cancervården

  NyheterHälso- och sjukvården i Östergötland har åter varit under lupp då årets Öppna jämförelser nu är sammanställda för nionde året. 270 indikatorer analyseras för att får en bild av hur läget ändras från år till år – en demokratisk försäkran om att skattepengarna går dit de ska. Det läggs stort fokus på förtroendefrågor när Region Östergötland skapas i januari.

 8. Fattiga familjer missnöjda med Socialtjänsten

  NyheterI FoU-rapporten ”Pengarna, barnen och livet” finns att läsa att Socialtjänstens insatser för familjer upplevs olika beroende på familjens socioekonomiska status. Ju mer utsatt familj – desto sämre upplevs insatserna vara och vice versa.

 9. Jan Ställborn, en proffsig man. Foto: Fanny Miles

  Styrelseproffset och företagsdoktorn Jan Ställborn

  NyheterJan Ställborn fortsätter att arbeta hårt fastän han uppnått en ålder där man vanligen brukar så av på takten. Han gillar att göra affärer, rött vin och Tina Turner.

Ladda fler artiklar
 • Annons