1. Polis och Räddningstjänst var snabbt på plats. Foto: Julia Kimell

  Två bilar krockade

  NyheterTvå bilar krockade vid lunchtid i Tornby. Ingen person blev lyckligtvis inte skadad.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Elias Aguirre var en av flera hundra som avtackade Lena Micko igår. Foto: Tommy Pettersson

  Elias ny ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden

  NyheterNu verkar det som om den långa kedjan av omflyttningar hos socialdemokratin håller på att nå vägs ände. I och med att ombudsmannen Elias Aguirre föreslås bli nytt kommunalråd för Socialdemokraterna i Linköping finns det inte några fler luckor i den kommunala demokratiska förtroendemannaorganisationen.

 3. Mellan Gamla Linköpings byggnader och Vallaskogen står nu teatern som ny. Foto: Tommy Pettersson

  Folkets parkteatern på plats

  NyheterI början av maj sker invigningen av nygamla Folkets parkteatern. Men redan nu står den ståtliga byggnaden på plats i Gamla Linköping, på den tomt i stadskvarteret där Sjöbergska friluftsteatern finns, till allmänt beskådande.

 4. Lärarnas löner rekordhöjs

  NyheterDen 27 april är en glädjens dag för Linköpings lärare. Då betalas de nya, höjda lärarlönerna ut. Kommunen skjuter till 37 miljoner kronor till löner för lärare och andra pedagoger.

 5. Jan Österlind, Tommy Ählström och Fredrik Törnqvist. Foto: Patrik Ekström

  Dags för avspark i Harvestad

  NyheterUnder gårdagen var det avspark för nya 48 lägenheter i bostadsområdet Lyckan. Själva avsparken gjordes av Stångåstadens nytillträdde styrelse ordförande Jan Österlind.

 6. Arenabolaget ska inte längre fylla Konsert och kongress samt Saab arena, nu ska de fylla hela Linköping. Foto: Fanny Miles

  Ska stärka Linköping som eventstad

  NyheterLinköping – Sveriges tredje bästa eventstad. Nu får Arenabolaget uppdraget att göra drömmen till verklighet.

 7. Anna Lövsén, divisionschef för Vatten, uppger att reningseffekten fastställts till 90 procent. Foto: Rebecca Björkholm

  Sveriges första fullskaliga reningsanläggning

  NyheterTekniska verken i Linköping blir först i landet med att bygga ett fullskaligt reningsverk för läkemedelsrester i avloppsvattnet. Ozonreningsanläggningen blir ett integrerat steg i reningen på Nykvarnsverket. Bygget, som beräknas kosta 25 miljoner, påbörjades i måndags och förväntas vara klart för att tas i bruk i slutet av nästa år.

 8. De deltidsbrandmän som i december sade upp sig har återkommit, fast i mindre styrka. Missnöje kring engagemang från politikerna växer. Foto: Stefan Hedström

  Missnöje bland deltidsbrandmän

  NyheterTrots att majoriteten av de deltidsbrandmän som i december sade upp sig från sin tjänst, är tillbaka i arbetet växer visst missnöje ändå fram. Den överenskommelsen som nåddes tycks stryka medhårs men ostämda röster hörs eka genom det nya avtalet.

 9. Miljöpartiet vill stärka nätverk

  NyheterPå Miljöpartiet Östergötlands årsmöte togs beslut som innebär en hel del förändringar den kommande tiden. Genom en organisatorisk översyn hoppas man bland annat öka delaktigheten inom partiet.

 10. Cia hörs i radion på morgonen. Foto. Privat

  20 frågor till radiorösten Cia Sivertsdotter

  NyheterDu vaknar till henne på morgonen om du slår på Sveriges radio Östergötland. Hon är färgstark och samlar på gamla Barbiedockor. Möt Cia Sivertsdotter i20 frågor.

Ladda fler artiklar
 • Annons
 • Annons
 • Annons