1. Under resan föreläste Julie Tran om ungdomsperspektivet. Foto: Emma Taube Sjöstedt

  Resan som gjorde skillnad

  NyheterI mars åkte Linköpingsbon Julie Tran till Burkina Faso för att arbeta med unga politiker. Och nyligen har stora förändringar skett i landet, mycket tack vare ungdomarna som Julie Tran träffade.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Elin Kusmin är ingen nörd själv men vill ändå lyfta och hylla epitetet och ger därför närdarna en egen mingelafton under nyinvigningen av Datamuseet. Foto: Fanny Miles

  Nördmingel på museet

  NyheterNördarna får en egen mingelafton då Datamuseet nyinvigs den nionde december, på Östergötlands museum. I samband med nyinvigningen fyller dessutom Datamuseet tio år så passande nog blir det stor fest för jubilaren.

 3. Pierre Söderfjord har gett ut en bok om kinesiologitejpning som sålt slut i flera omgångar. Foto: Julia Kimell

  Första boken om tejpning på svenska

  NyheterLinköpingsbaserade elittränaren och massageterapeuten Pierre Söderfjord upptäckte en lucka i utbildningsmaterialet och har nu blivit första person att författa en bok om kinesiologitejpning på svenska. I två omgångar har boken Lär dig tejpa med kinesologytape sålt slut hos SISU Idrottsböcker som ger ut idrottslitteratur.

 4. En förskola som har fått större lokaler är Kvinnebyvägen 226. Foto: Tommy Pettersson

  Nya och ombyggda skolor fyller behoven

  NyheterDet skrivs ofta om att det byggs för lite i Sverige och speciellt då att det byggs för få bostäder. Bostadsbristen ligger naturligtvis i fokus för våra kommunpolitiker men för att en kommun ska vara attraktiv behövs det också väl utbyggda välfärdstjänster i offentligt styrd regi.

 5. En affisch i krigstid. Foto Jerry Prütz

  Det stora kriget på Flygvapenmuseum

  NyheterDet är år hundra år sedan första världskriget bröt ut och det vill man uppmärksamma på Flygvapenmuseum. Utställningen ”Det stora kriget” vänder sig först och främst till skolungdomar på gymnasieskolan och vill väcka diskussioner och tankar om krig och hur de startar.

 6. Lasse Berghagen repeterar inför Julgalan. Foto: Pressbild

  Lasse Berghagen: ”Det känns roligt med Julgalan”

  NyheterEn av Sveriges mest folkkära artister kommer att uppträda på Julgalan i Linköping. – Det känns roligt med Julgalan, vi är en bra blandning av artister, säger Lasse Berghagen.

 7. Fredrik Thörnqvist är vd på Stångåstaden. Foto: Patrik Ekström

  Kalle Anka inspirerade Stångåstaden

  NyheterI måndags tog det första penseldraget till det som ska bli Stångåstadens stora byggsatsning i den nya stadsdelen Vallastaden. Till en av lägenheterna har Kalle Ankas husvagn vi kan se på julaftonen fått stå modell.

 8. Stor brist på influensavaccin

  NyheterLeveranserna av influensavaccin till länets vårdcentraler dröjer och ett flertal vårdcentraler står utan. Flera vårdcentraler stänger därför sin drop in-mottagning i väntan på leverans. Men än finns gott om tid att få sitt vaccin innan influensasäsongen drar igång.

 9. Bara en vecka på sin post men Helena Balthammar är den tredje kvinnan på posten som borgmästare i Linköping. Foto: Julia Kimell

  Linköpings nya borgmästare Helena Balthammar

  NyheterHon har bara hunnit vara borgmästare i en vecka men har en lång politisk bakgrund. Helena Balthammar gillar rött te, Hallo Saferide och vill gärna hitta ett vaccin mot Ebola.

 10. Klas Gustafsson är glad över att man är överens i frågan om sjön Yxern. Foto: Tommy Pettersson

  Reglering kontra naturupplevelser

  NyheterLandshövdingen i Kalmar län, Stefan Carlsson, skickade den elfte november ett brev till Tekniska verken i Linköping med synpunkter och frågor hur bolaget gjort avvägningar mellan skada och nytta i frågan om vattendomprövning i sjön Yxern i Kalmar.

Ladda fler artiklar
 • Annons