1. Nöjda julpysslare med sina alster.

  En julig blomsterafton hos Sofie

  NyheterDoften av hyacinter och granris, finns det något som doftar mer jul än så? Blommor är för många en viktig och traditionsrik del av julpyntandet. Visst kan man köpa sig en färdig krans i någon blomsterhandel eller på torget, men visst är det något speciellt att få göra sin egen.

 2. Hannah bor tillsammans med sina två hundar Harry och Håkan. Foto: Carolina Fransson

  Hannah öppnar upp sitt hem för julfirande

  NyheterHannah Thern har alltid drömt om ett stort julfirande, med många personer och med mycket pynt och julstämning. På julafton öppnar hon upp sitt hem så att hon och andra som drömmer om samma sak kan skapa ett mysigt firande tillsammans.

 3. Luiza Timoc och Alin Mechenici har bott i Sverige några år och berättar om jultraditioner i födelselandet Rumänien. Här håller Alin en svensk julteckning medan Luiza visar en julkrans hon gjort.

  Rumänsk jul liknar svensk - och inte

  NyheterJul firas i hela världen men på olika sätt. Hur går det exempelvis till i Rumänien? Paret Alin Mechenici och Luiza Timoc som bott i Östergötland i några år berättar om hur det går till i födelselandet. – Aladåb är en institution på julbordet, berättar Luiza inledningsvis.

 4. Det finns många olika modeller. Bakhjul- eller framhjulsdriven eller så kan motorn sitta i mitten av cykeln. Det är den bästa tycker Kennet Radefjäll, eftersom det då bli mer jämvikt. Foto: Lotta Eliasson

  Årets julklapp – en present till alla

  NyheterEn drömjul väntar cyklister runt om i landet. Elcykeln är utsedd till Årets Julklapp 2017 samtidigt som Naturvårdsverket gett ett förslag om bidrag tillbaka vid köp av elfordon.

 5. Matilda Grün showar i både Norrköping och linköping med "Matildas jul". Foto: Peter Knutsson

  Matilda bjuder på fart och stämning

  NyheterI nio år har kusinerna från St: Anna firat in julen tillsammans med östgötar på scener i både Linköping och Norrköping. I år showar Matilda Grün solo, men hon är knappast ensam.

 6. Sprid lite extra glädje i jul

  NyheterJulen. Denna stämningsfulla högtid. För mig betyder den glädje. Att ge och få. Det behöver inte kosta någonting. Det kan räcka med ett leende, att hålla upp en dörr, att ringa ett samtal till en vän man inte pratat med på länge eller att ta en fika med sin granne.

 7. Grov kvinnofridskränkning och vapenbrott

  NyheterLINKÖPING Under natten till fredagen runt klockan 04:00 greps en man i 30-årsåldern misstänkt för grov kvinnofridskränkning och vapenbrott, strax utanför Linköping.

 8. Adam tar plats i Hyresgästföreningens kommission. Foto: Tommy Pettersson

  Adam Cocozza i oberoende kommission

  NyheterLINKÖPING Det måste onekligen ses som en präktig fjäder i hatten för företaget Botrygg att dess VD Adam Cocozza nyligen blev utsedd att sitta i en oberoende kommission som ska se över hyresrätten. Det är Hyresgästföreningen som har valt ut Botryggs VD och man har säkert funderat en stund på vilka som ska ingå i kommissionen.

 9. Jacob Björneke är en i raden av politiker som hoppar av. Foto: Tommy Pettersson

  Jakob Björneke kliver av

  Nyheter​Socialdemokraterna i Linköping - 2017-12-15 07:43 Jakob Björneke som varit kommunalråd sedan 2009 kandiderar inte till kommunfullmäktige i valet 9 september nästa år och fortsätter därmed inte som kommunalråd efter denna mandatperiod.

 10. Liselott Johansson som arbetar som stadsträdgårdsmästare i Linköping har haft en pirrig tid innan granarna kom på plats. Foto: Lotta Eliasson

  Pirrigt inför granuppsättning i centrum

  NyheterDe stora granarna som pryder Linköpings centrum är skånska, men de små är från Malmslätt. – Det blev en försenad leverans och då gjorde vi en snabb lösning, säger Liselott Johansson som är stadsträdgårdsmästare.

Ladda fler artiklar