1. Äldrenämndens ordförande Eva Lindh och Peder Ellison vill behålla Linköpingsmodellen med serviceavtal men jobbar i motvind. Foto: Fanny Miles

  En miljon i vite väntar

  NyheterEn miljon kronor i vite för Linköpings kommun kan det bli om Förvaltningsrättens dom angående kommunens serviceavtal inom hemtjänsten, vinner laga kraft.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Ett tätare, rundare och mer sammanhållet Linköping

  NyheterAtt bygga bort bostadsbristen är angeläget för den styrande koalitionen S, MP, och FP. För att detta ska uppnås behövs ett tillskott på 1 000 bostäder per år. Under 2015 förväntas dock antalet lägenheter bli betydligt fler än så.

 3. Svårt att hitta någon mer kompetent person för ordförandeposten än Lena Micko. Foto: Tommy Pettersson

  Första kvinnliga ordföranden i SKL

  NyheterIgår eftermiddag valdes Lena Micko till ny ordförande för SKL på organisationens kongress i Stockholm. Det var mer än väntat att Micko skulle få förtroendet att leda Sveriges kommuner och landsting under perioden 2015-2019.

 4. Timmerbil välte

  NyheterEn timmerbil välte på länsväg 757 mellan Linghem och Vårdsbergsrondellen under förmiddagen.

 5. Ingeborgs bageri sätts i blockad

  NyheterLivsmedelsarbetareförbundet satte Ingeborgs bageri/Kabes AB i Linköping i blockad i måndags. Anledningen till blockaden var att bageriet vägrat teckna kollektivavtal som garanterar rätt lön, försäkringar och pensionsinbetalningar.

 6. Martin Tollén och Elias Aguirre har tänkt efter. Foto: Patrik Ekström

  SAP analyserade valet 2014

  NyheterSocialdemokraterna gick framåt i kommunalvalet 2014 och fick totalt 3 586 nya väljare av de 32 202 som valde att rösta rött. Det stod klart när Elias Aguirre och Martin Tollén analyserade det senaste valet under gårdagen.

 7. Linköpings Tingsrätt. Foto: Patrik Ekström

  Två män misstänks för våldtäkt

  NyheterTvå män ställdes igår inför häktningsdomaren vid Linköpings Tingsrätt efter att de misstänkts för att ha våldtagit en kvinna i centrala Linköping i torsdags. Våldtäkten ska ha skett i fredags och i en lägenhet i Tannefors och vid 05.00-tiden i torsdags.

 8. Regiondirektören slutar

  NyheterBarbro Naroskyin slutar som regiondirektör i Östergötland och i stället ska hon bli hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholm.

 9. 2,1 miljoner till elevhälsa

  NyheterBarn- och ungdomsnämnden satsar 2,1 miljoner på att förstärka upp personalfronten på elevhälsan. Pengarna går till skolläkare, skolsköterska och skolkurator.

 10. Lars Rejdnell och Jakob Björneke budgeterar för fler pedagogiska lärare. Foto: Julia Kimell

  6,7 miljoner till förstelärare

  NyheterBarn- och ungdomsnämnden satsar stort i internbudgeten för 2015. Förutom ökad elevhälsa och mer pengar till fokusbibliotek läggs resurser på förstalärarna.

Ladda fler artiklar
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons