1. En krona för Lenastugan

  NyheterNu har Teknik och samhällsbyggnadsnämnd beslutat om en försäljning av Lenastugan. Kommunfullmäktige kommer att ta det slutgiltiga beslutet om försäljning.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Katariiina Mathiessen är lugn och laddad inför Östgötamusikens höst och vinter. Foto: Fanny Miles

  Blåsorkestrar med full talang

  NyheterPampigt och mastodont. En blåsorkester kan lyfta taket i en konsertsal och få vem som helst att stanna till. Östgötamusikens 18 heltidsmusiker känner sina instrument väl när de ger sig ut i höstens projekt. –Det händer något varje dag på skolor, förskolor och här i huset, säger Katariiina Mathiessen, producent på Östgötamusiken.

 3. Ett blivande kommunalråd? Nu tar Fredrik Ebbestad plats i Åtvidabergs kommunalfullmäktige. Foto: Patrik Ekström

  Handlarn tar plats i kommunalfullmäktige

  NyheterFredrik Ebbestad, lanthandlare i Grebo beslutade sig för att ge sig in i politiken och gick för drygt ett år sedan med i Moderaterna. Han hade som ambition att ta en plats i kommunalfullmäktige och med hjälp av rekordmånga personkryss har han nu, något överraskad, nått sitt mål.

 4. Nominera din favorit

  NyheterNu är det dags att ge förslag på vem som ska få årets kulturstipendium,vilket lag som ska tilldelas Åtvidabergsplaketten och vilken förening som ska bli årets förening.

 5. Åtvidabergs turist- och kulturchef Anna-Lena Grusell är en av drivkrafterna bakom pop-up dygnet i Åtvidaberg. Foto: Fanny Miles

  Ett dygn med kultur

  NyheterDen 25 och 26 oktober blir det liv i luckan för Åtvidaberg. Kulturområdet vid Åssakvarteren och Facetten öppnar upp för ett pop-up dygn fullt med aktiviteter. Bakom programmet står projektgruppen från ”Åtvidaberg satsar” med bland annat turist- och fritidschefen Anna-Lena Grusell i spetsen tillsammans med Malin Forsling Parborg och Jeanette Andersson.

 6. Nu är Kenneth Lindblad uppe vid Brigaden igen. Foto: Tommy Pettersson

  Drycken med en egen mässa

  NyheterDen mycket mytomspunna drycken whisky, som i översättning står för uttrycket ”livets vatten”, har i alla tider varit form för provsmakning och utlåtanden. Nu finns det chans att träffa både producenter och experter på Linköpings Whiskyexpo i februari nästa år, förutsatt att entrébiljetten finns i handen.

 7. Stanley Wong har redan bokat in nästa års vinmässa i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

  Rekordmånga besökte

  NyheterMässan Vin i Linköping har bara arrangerats två gånger men redan nu kan man utbrista att vinmässan är här för att stanna.

 8. Här är de 20 mest allvarliga områdena

  NyheterI Östergötland finns mer än 600 områden som innebär mycket stor risk eller stor risk för människors hälsa och/eller miljön. Länsstyrelsen har rangordnat de 20 mest riskfyllda områdena.

 9. Hagdahlska seniorcentret har många aktiviteter, bland annat regelbunden boule i Trädgårdsföreningen. Foto: Kajsa Nilsson

  Fullt hus när seniorcenter firade jubileum

  NyheterNär Hagdahlska Huset - Seniorcenter firade sitt femårsjubileum kom över 280 personer. – Alla var jättenöjda med dagen, säger Lucas Titus, fritidsassistent.

Ladda fler artiklar
 • Annons