1. ”Att vvara eller inte vara” - Gunnar Laurin åker med i Hjärnbussen och berättar om nya rön, hjälpmedel och nya mediciner i kampen mot olika neurosjukdomar. foto: Patrik Ekström

  Hjärnbussen stannade på torget

  NyheterHjärnbussen, eller Brainbuss som den egentligen heter, stannade till på Stora torget och visade upp både lösningar, hjälpmedel och alternativ för den som drabbats av, till exempel, en stroke eller MS.

  • Fredrik Thörnkvist, vd på Stångåstaden och Simon Helmér, vd på Studentbostäder var båda glada över att man nu kan erbjuda ytterligare 25 nya studentboenden. Foto: Tommy Pettersson

   25 nya studentlägenheter i Ryd

   NyheterI veckan togs spadtaget för de 25 nya studentlägenheter i Ryd. Dessa är dock av tillfällig karaktär men förväntas stå i femton år. Simon Helmér på Studentbostäder var mycket glad åt nybygget.

  • Vältränad och fit som man brukar säga. Foto: Kajsa Nilsson

   Niclas G Thalberg har fyllt 50 år

   NyheterNiclas G Thalberg har just fyllt 50 år. Mitt i livet konstaterar han att han är ganska nöjd trots en brokig bakgrund där han inte varit främmande för att hugga i både här och där.

  • Tripp, trapp, trull i arenavänner. Kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall, Anders Mäki, Kjell Jonsson och Johan Rustan gillar det nya namnet. Foto: Patrik Ekström

   Cloetta Center blev SAAB Arena

   NyheterVisst kan det verka något uppfodrande när SAAB-chefen Kjell Johnson berättade att de valt att ha namnet ”arena” i klaraste guld med tanke på LHC och den kommande säsongen. Både Arenabolagets Johan Rustan och Anders Mäki var mycket nöjda med namnbytet.

  • Kartellen spelar i Vänsterns regi

   NyheterTurerna kring musikgruppen Kartellen snurrar vidare. Nu presenterar Vänsterpartiet med stolthet och i samarbete med ABF att man kommer hålla en gratiskonsert med Kartellen i Linköping om en och en halv vecka.

  • Familjens dag arrangeras i regi av Stångåstaden, Tekniska Verken och Lejonfastigheter. Här står Stångåstadens vd, Fredrik Törnqvist tillsammans med Marie Aktör framför en modell av Tornet, byggt av Stefan Holm. Foto: Fanny Miles

   Familjekul i Trädgårdsföreningen

   NyheterUnder den regniga lördagen arrangerades familjens dag återigen i Trädgårdsföreningen i Linköping. Dagen är ett samarbete mellan olika aktörer i Linköping där huvudarrangörer är Stångåstaden, Tekniska Verken och Lejonfastigheter och anordnades för fjärde gången i år.

  • Julius Nord målar graffiti på en vägg utanför Östergötlands museum. Foto: Emma Taube Sjöstedt

   Graffitikurs för alla åldrar

   NyheterStreet Art Academy LKPG anordnar en gratis kurs i graffiti och street art. Julius Nord och Joakim Andersson är de konstnärliga ledarna. – Min förhoppning är att gruppen först ska inspireras av varandra och av oss, och sedan ska det bara flyta på, säger Julius Nord.

  • En tolkning av Ellen Keys alldeles eget hem vid Vätterns strand. Foto: Fanny Miles

   Ellen Key bryter mönster

   NyheterI torsdags öppnade Hemslöjden sin nya utställning ”Bryta mönster”. Utställningen är en del av satsningen Skönhet för alla 2014 och i strålkastarljuset står författaren och kvinnosakskämpen Ellen Key.

  • Det gick inte så bra för moderaterna i sina heat. Foto: Tommy Pettersson

   Drakbåtsracet återuppstod 2014

   NyheterFöretag klagar ofta över att mingel och konferenser där man kan mötas är lite tråkiga. Det årteruppväckta Drakbåtsracet 2014 bevisar nu att det inte behöver vara på det sättet.

  Ladda fler artiklar
  • Annons
  • Annons