1. Melinda Olsson har inlett sin karriär i Linköpings HC på bästa sätt. På sargen står sex puckar i en hög, det antal mål hon tryckte in i de sex första matcherna. Foto: Leif Larsson

  Raketstart på Melindas LHC-karriär

  NyheterLinköping HC:s hockeydamer har inlett säsongen strålande och toppar tabellen. En som bidragit rejält är nyförvärvet Melinda Olsson som smällt in sex mål på de sex första matcherna. – Jag är nöjd både med mina och lagets prestationer. Men det finns alltid saker att förbättra, klargör 22-åringen.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Längs med Djurgårdsgatan kommer drygt 400 lägenheter att byggas. Foto: Tommy Pettersson

  Förtätning i Eskadern

  NyheterPlanerna på att utveckla del av Djurgårdsgatan fortsätter nu in i ett detaljplaneförfarande.

 3. Familjedrivna Sörgårdens gästgiveri serverar ett populärt och traditionsenligt julbord. Foto: Julia Kimell

  Några gröna nyheter på Sörgårdens julbord

  NyheterHela atmosfären andas jul. Det känner man bara genom att gå in i den anrika byggnaden som Sörgårdens gästgiveri i Skeda udde huserar i. Här jobbar andra och tredje generationen Bohman/Asmus och visst är mor och dotter laddade inför årets julbord - som i år även serveras på julafton. De upplever att längtan efter julbord håller i sig hos kunderna och beläggningen ser bra ut.

 4. Det här är en favoritplats för Peter Lannesand - vinkällaren. Foto: Julia Kimell

  Klubben för vinälskare

  NyheterLinköping har en egen vinkällare där medlemmar i vinklubben får lagra sina bästa viner under optimala förhållanden. Det är Peter Lannesand och Bertil Wilhelmsson som i dag driver klubben sedan 7,5 år tillbaka på hobbybasis.

 5. Bostadsbolag visar vägen

  NyheterTvå Linköpingsföretag kom till final i det prestigefulla Visa vägen-priset. I kategorin Årets arbetsgivare finns det 11 finalisterna i Götaland därav två arbetsgivare är från Linköping: AB Stångåstaden samt HSB Boservice i Västra Östergötland AB. Priset har delats ut sedan 2008 och går till den arbetsgivare samt den eldsjäl som under året har gjorts mest för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

 6. Nu har han fyllt 55 Ola Engström. Foto: Patrik Ekström

  Ola Engström har blivit 55

  NyheterOla Engström var med och startade vad som visade vara ett av stadens första punkband. Nu har han uppnått mogen ålder men spelar och sjunger som allra mest.

 7. Flygvapenmuseum har som vanligt aktiviteter på lovet. Foto: Emma Taube Sjöstedt

  Snart gratis på Flygvapenmuseum

  NyheterI vår blir det fri entré på statens museer om nya regeringen får igenom sitt förslag. 80 miljoner kronor ska avsättas för reformen från och med 2015 och lokalt i Östergötland innebär det förändringar för Flygvapenmuseum.

 8. Sturefors utvecklas

  NyheterFastighetsägaren RE Fastigheter vill utveckla Sturefors centrum och har ansökt om ändring av detaljplanen. Nu kommer ett så kallat granskningsbeslut för centrumet vilket innebär att planprocessen fortsätter med ett steg i taget med utställning samråd och sedan beslut.

 9. Mikael Holmberg på Packoplock gläds över framgångarna och rekryterar ständigt nytt. Foto: Mikael Holmberg

  Två gaseller att räkna med

  NyheterNu i veckan avgörs Di Gasell. I Östergötland är två företag nominerade: R Lindgrens Åkeri på Vikbolandet och, som digital gasell, Packoplock Scandinavia i Norrköping.

 10. Driftchef Patrik Flisbäck och ordförande Göran Andersson fick draghjälp Gunnar Elfström.Foto: Tommy Pettersson

  Fontänen fyller år

  NyheterNågon frågade varför det var så lite folk nere på stan i lördags. En besökare på Fontänens 30 -års kalas blev inte svaret skyldig.

Ladda fler artiklar
 • Annons