1. Så småningom bjuds det in till ett "traditionellt samråd". Foto: Tommy Pettersson

  Samråd om ytterstaden på nätet

  NyheterLinköpings kommun har tidigare arbetat med ett planarbete för innerstaden och nu är det dags att göra samma sak med ett område som kallas "ytterstaden".

 2. Landstingen måste bli attraktiva arbetsplatser

  NyheterDen första mars rapporterade Sveriges Radios P1-morgon att kostnaderna som landstingen lägger på hyrpersonal fortsatte att öka under 2017. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har tillsammans med alla regioner och landsting satt som mål att vara oberoende av hyrpersonal till den 1 januari 2019. För att uppnå det målet måste fler vilja ta anställning hos våra regioner och landsting.

 3. Liberalerna och Gustaf Appelberg vill prova nya metoder för inflytande. Foto: Arkiv

  Ny metod för väljarinflytande

  NyheterLiberalerna i Linköping prövar nu en ny metod för väljarinflytande. När Liberalerna i Linköping formulerar sin politik är medborgarnas idéer viktiga.

 4. Almina driver sin juristbyrån på Klostergatan.Foto: TommyPettersson

  Hon står på de asylsökandes sida

  NyheterNär man träffar Almina Imamovic är det svårt att inte smittas av den energi som hon utstrålar. Med en skärpt blick fokuserar hon ivrigt på den hon pratar med ett stort engagemang. Det är väldigt lätt att få bra kontakt med Almina när hon, med en lätt brytning, ledigt för samtalet framåt hur svåra frågorna än vara.

 5. Hovmästare Pietro Pastore har tagit med sig risottoreceptet från Italien och Carmelo Leone rekommenderar vinet. Foto; Tommy Pettersson

  Vegetariskt plus Biodynamiskt

  NyheterUnder de senast åren har intresset vuxit för det vegetariska och veganska kökets möjligheter. I dessa kök finns det olika sorter och människor; vegetarianer som laktovegetarianer, ovo vegetarianer, veganer och det finns också olika orsaker varför man väljer att bli vegetarian som till exempel Klimat-och miljöskäl, hälsoskäl samt djurrättsliga.

 6. Redo för sitt första SM

  NyheterDen 11 mars är det SM i Pole i Fryshuset i Stockholm. Caroline Svahn från Linköping är en av de tävlande. Hon ställer upp för första gången och deltar i klassen Professional Dam. – Det ska bli jättekul, men det är lite nervöst, säger hon.

 7. Roger Ekström har siktet inställt. Foto: Tommy Pettersson

  Linköping kan bli Årets stadskärna

  NyheterDen 16 mars kommer Svenska stadskärnors jury på besök i Linköping och då kommer ett flertal aktörer i Linköping gå upp på tå för att visa innerstadens kvaliteter för att bli nominerade till "Årets stadskärna 2018. Blir man nominerad så hoppas man på vidare tur i en final som går av stapeln i Västervik den 29 maj.

 8. Sara Lumholdt coachar Caroline Svahn. Sara vann SM 2014. Den 11 mars är det dags för Caroline att ställa upp i sitt första svenska mästerskap. inför hennes första SM. Foto: Carolina Fransson

  Större lokal för pole sport

  NyheterFLOW Linköping är en polefitness-studio som sedan några år tillbaka funnits i Linköping. Intresset för att delta i kurserna är stort, så stort att man nu fått flytta från Borgmästaregatan till större lokaler i Tornet.

 9. Niklas Stach har tidigare arbetat på Shotluckan i Uppsala. Foto: Carolina Fransson

  Hawaiiansk mat i hawaiiansk miljö

  NyheterHan har arbetat, och bland annat varit vice barchef, på Shotluckan i Uppsala i två år. Nu har Niklas Stach, tillsammans med Michael Järlid och grundarna Johan och Kim Strömberg, startat upp Shotluckan och Hawaiian Poke i Linköping.

 10. Activate UF.  Foto: Privat

  De vill bli årets UF-företag

  NyheterSex östgötska UF-företag ska under den regionala mässan göra upp om en finalplats i kategorin Årets UF-företag. Det är WeTALK UF, Activate UF, Kafféum UF, InreRo UF, CookieCan UF och First Aid Period UF.

Ladda fler artiklar