1. Han är en av våra hjältar, säger Maria och Tanja om Ruslan som frivilligt gått ut i kriget motseparatisterna och Ryssland i Östra Ukraina. Foto: Peter Johnsson

  Malexanderbon rapporterar från Ukraina: Kiev-Lviv

  NyheterMalexanderbon Peter Johnsson är just nu i Ukraina och rapporterar om konflikten i regionen och om det aktuella parlamentsvalet i landet. Den sittande presidentens parti Porosjenkos block segrade i söndagens parlamentsval enligt de första sammanräkningarna.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Dans i Öst har skapat dansresidens. Foto: Emma Taube Sjöstedt

  Street dance i rampljuset

  NyheterLåten ”Vår Betong” strömmar ut ur högtalarna i Dansens Hus. Street dance-gruppen Swedish Family låter kroppen ryckas med av musiken. Att dansa är något som de ska göra i cirka åtta timmar per dag – i två veckor.

 3. Dennis Lundqvist, verksamhetschef på Korpen i Linköping, testar en cykel i salen där man utövar spinning, zumba och mycket annat. Foto: Leif Larsson

  Korpen erbjuder nyheter och bredd

  NyheterKorpen i Linköping erbjuder en mängd aktiviteter till sina 13 000 medlemmar. Men föreningen vilar inte på lagrarna utan kommer med nyheter hela tiden. Som exempelvis lunch-rundpingis och innebandy tre mot tre.

 4. Regionfullmäktiges nya ordförande Eva Andersson. Foto:Tommy Pettersson

  Politiker flyttar in i Region Östergötland

  NyheterDet är vid nyår som Landstinget och Östsam läggs ned och istället bildas Region Östergötland. Ombildningen av landstinget i Östergötland till en storregion medför andra förutsättningar och ett stort ansvar för att styra alla de olikartade frågor som finns i Östergötland.

 5. Papporna tog bara ut en tredjedel

  NyheterLinköping, rikets fjärde stad befolkningsmässigt, hamnar endast på plats 53 i en ranking som TCO gjort angående pappors föräldraledighet.

 6. Malin Ljung är regionchef för UF i Östergötland. Foto: Sebastian Sjö

  Att vara UF-företagare

  NyheterFör att leda ett bra företag måste man våga utmana sig själv, lita på sig själv och sina idéer, ha roligt och ha en bra planering med mål och delmål. Det säger Malin Ljung som är regionchef på Ung Företagsamhet.

 7. Ali-Reza Mollaei, Abderrezak Aidi och Shayan Mollaei. Foto: Emma Taube Sjöstedt

  En familjär restaurang med franska smaker

  NyheterPå Restaurant Parisien serveras fransk mat som för tankarna till en restaurang någonstans i magiska Paris. –Här ska alla gäster behandlas lika, och de ska behandlas som om de kommer hem till oss, säger restaurangchefen Shayan Mollaei.

 8. Bella Persson 11 år siktar på att bli etta i världen. Foto: Tommy Pettersson

  Vill bli etta i världen

  NyheterTennisklubben TK Saab är väl ingen jättestor förening om man enbart ser till medlemsantalet, drygt 400 medlemmar, men den verkar vara en riktig drivbänk för talanger.

 9. Erfarna moderaterna Paul Lindvall, Catharina Rosencrantz och Christian Gustavsson sitter kvar i stadshuset. Denna gång som kommunalråd i opposition. Foto: Fanny Miles

  Tre kommunalråd för M

  NyheterModerater i opposition, en laguppställning som enligt moderata kommunpolitikern Paul Lindvall står rustad inför valet 2018. Tillsammans med Catharina Rosencrantz och Christian Gustavsson utgör de Moderaternas kommunalråd i opposition.

 10. Nils Hillerbrand (MP), Lena Micko (S) och Rebecka Gabrielsson (FP) rustar upp arbetsmarknaden. Foto: Fanny Miles

  Majoriteten lovar fler arbetstillfällen

  NyheterDen politiska paradfrågan, att skapa fler arbetstillfällen, fortsätter rulla medan den nya majoriteten slår sig ner i maktens korridorer.

Ladda fler artiklar
 • Annons