1. I Lördag släppte man på 20 kubikmeter per sekund förbi stationen. Foto: Tommy Pettersson

  Ska små vattenkraftverk rivas?

  NyheterDen gångna helgen släppte Tekniska verken på kraftfulla 20 kubikmeter vatten per sekund i den gamla å-fåran i Tannefors, det vill säga förbi vattenkraftstationen i området. Tanneforsstationen har en fallhöjd på 9,8 meter och en effekt på 2 351 kilwatt och är därmed ett litet komplement till energiproduktionen i kommunen.

  • På platsen där den 18-årige mannen sköts har det nu tänts ljus och även kommit upp ett fotografi av den döde. Foto: Patrik Ekström

   Mördaren kan vara på fri fot

   NyheterUnder gårdagens presskonferens framkom några nya fakta kring mordet på en 18-årigen man och skotten mot en 29-årig man. Både med kopplingar till den organiserade brottsligheten i Linköping. Kammaråklagare Helen Gestrin är dock tystlåten i flera viktiga frågor.

  • Taisto Blomerus, Rebecca Svart och Christoffer Söderberg svarade på frågor om Unga Kris. Foto: Patrik Ekström

   Unga Kris på plats

   NyheterUnga Kris i Linköping stod utanför medborgarkontoret i Skäggetorp och svarade på frågor om hur man kan komma ur kriminalitet och det förebyggande informationsarbetet som föreningen bedriver.

  • Det skottskadade männen flydde i riktning mot Nygårdsskolan. Foto: Patrik Ekström

   En död och en skadad i gänguppgörelse

   NyheterEn ännu oidentifierad man sköts till döds i Skäggetorp under måndagsnatten och en 29-årig man fick skottskador i den gänguppgörelse där även 16 personer anhölls för sin inblandning i skottdramat.

  • Sebastian Kronstrand har gjort snyggt i kvarteret Irrblossen under sommaren. Foto: Tommy Pettersson

   Sommarjobbare jobbar under högtryck

   NyheterDet kommunala fastighetsbolaget Stångåstaden försöker hela tiden ta sitt sociala samhällsansvar inte minst genom att anställa ungdomar i olika former.

  • Kvinnors pensioner gör inga direkta avtryck i plånboken. Foto: Tommy Pettersson

   10 000 under fattigdomsgräns i länet

   NyheterKvinnors låga pensioner har varit ett ständigt återkommande debattämne men det är sällan det händer någonting reellt som märks i plånboken. Nu har PRO tröttnat och ryter till för att få en lösning på problemet.

  • Båtolycka på Roxen

   NyheterTidigt på söndagsmorgonen ropade en 60-fots yatchts-båt nödmeddelandet ”Mayday” på VHF-radion på nödkanal 16, sjöradion. Sjöfartsverkets sjöräddningscentral, JRCC i Göteborg mottog nödlarmet och kvitterade det.

  • Eldningsförbud råder och det är straffbart att bryta mot förbudet. Foto: Tommy Pettersson

   Flertalet bränder i länet

   NyheterSommarvärmen har lett till att ett antal bränder härjat i Östergötland den gångna veckan och polis samt Räddningstjänsten går därför ut och förtydligar vad som gäller för närvarande.

  • Eldningsförbud i hela Östergötland

   NyheterLänsstyrelsen Östergötland har efter samråd med länets kommuner och berörda myndigheter fattat beslut om eldningsförbud i hela länet.

  • Samuel Anlér är huvudansvarig för NärCon och även upphovsman till denna happening, tävling och utbudsmässa. Foto: Tommy Pettersson

   NärCon bara växer och växer

   NyheterNärCon har funnits sedan 2002 och de senaste fyra åren har man hållit till i Linköping och på Universitet. Av de drygt 7000 besökarna är det flesta utklädda till sin favoritfigur från någon mangaserie eller sagoväsen från fantasins värld. På NärCon är nämligen allt möjligt.

  Ladda fler artiklar
  • Annons