• I september öppnar servicekontoret i Vallastaden. Foto: Tommy Pettersson

   Servicekontor öppnar i Vallastaden

   NyheterStångåstaden med dotterbolag har ett stort engagemang i den nya stadsdelen Vallastaden och nu ska man dessutom öppna ett servicekontor kontor i området.

  • Näringsterapeuten Ellinor Ladenberg har precis släppt sin debutbok, "Friskare Liv - med rätt mat". Foto: Dennis Petersson

   Debuterar med sin första bok

   NyheterHon är ekonomen som gjorde en livsomvändning, bytte karriär och hittade rätt som näringsterapeut. Nu, efter tre år med hälsouppdrag på heltid, släpper hon sin första bok någonsin, "Friskare Liv - med rätt mat". Med personliga recept, tips och tillvägagångssätt vill hon nå den breda massan och bidra till en bättre hälsa bland befolkningen. – Det behöver inte vara så himla komplicerat att göra en förändring, säger författaren Ellinor Ladenberg.

  • Kerstin Åkesson.

   Hennes slutförda nyårslöfte skapade stor uppmärksamhet

   NyheterNär sjuksköterskan Kerstin Åkesson gång efter gång kom hem med välfyllda shoppingkassar fick hon till sist en bitter eftersmak. Hon lyfte blicken, ifrågasatte konsumtionssamhället och bestämde sig för att agera, 2016 skulle bli ett köpfritt år. 365 dagar senare hade hon lyckats, något som väckte stor uppmärksamhet runt om i landet.

  • Strid om kostnadsutvecklingen för nya Kungsberget. Foto: Tommy Pettersson

   Oenighet om nya Kungsbergsskolan

   NyheterAllians för Linköping (M, C, KD och FP) styrde Linköping 2006-2014 och efter valet 2014 redovisade man överskott under samtliga år man var i majoritet. Vi avsatte också stora resurser för att möta de stora åtaganden som kommunen hade att hantera. Resurser i form av reserver på sammanlagt på cirka miljard kronor.

  • Gunnar Gustafsson önskar gemensamma lösningar. Foto: Tommy Petersson

   Fastighetsägare samarbetar

   NyheterMiljökontoret genomför en fortlöpande tillsyn av avlopp i syfte att få till ett renare vatten i Linköping. Vid den senaste inspektionen av 70 enskilda avloppsanläggningar i Örtomta – Mossänder underkändes hela 40 stycken avlopp i området.

  • Kim Björkegren är ny tränare i LFC efter Martin Sjögren, en utmaning han ser fram emot med spänning. Foto: Max Elofsson

   Tränaren vill stanna länge i LFC

   NyheterUnder en längre tid har han varit mentalt förberedd på att ta nästa steg i tränarkarriären, men när Linköpings FC presenterade honom som ersättare till Martin Sjögren blev han överrumplad. – Jag fick göra tio intervjuer, hade en massa sms och säkert ett 100-tal samtal. En sådan uppmärksamhet var jag inte beredd på, säger Kim Björkegren. Nu hoppas han kunna stanna i mästarlaget en lång tid framöver.

  • Mikael Sanfridson vill vara med och utveckla äldreomsorgen i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

   Nya riktlinjer för servicehusen

   NyheterPå det senaste sammanträdet som Äldrenämnden genomförde fattade man beslut om nya och mer restriktiva riktlinjer för boende i servicelägenhet.

  • Nu kan kommunen börja räkna hem Lejonpannas positiva effekter. Foto: Tommy Pettersson

   Bokslut gjort över klimatet

   NyheterHösten 2015 presenterade Tekniska verken sitt första så kallade klimatbokslut. Bolaget redovisade i vilken utsträckning energiproduktion och hela verksamheten påverkade klimatet i form av minskning av koldioxid under år 2014.

  Ladda fler artiklar
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons