1. Stadsbiblioteket anordnar många aktiviteter

  NyheterDen så efterlängtade sportlovsveckan kommer allt närmare och under vecka åtta är den i full gång. Många roar sig med att åka iväg på skidsemester, medan andra hellre väljer att ta den lite lugnare vägen för att koppla av och sova ut ordentligt.

  • "Ateljén är min alldeles egna värld", säger Hasti Radpour. Foto: Dennis Petersson

   Ateljén är hennes egna värld

   NyheterI en iransk familj är utbildning bland det viktigaste som finns. Ingenjör, läkare eller advokat, det är lämpliga karriärer, konstnär däremot, det är alldeles för osäkert. Trots en stor press från nära och kära följde Hasti Radpour sitt hjärta och valde den kreativa vägen, en väg som ledde henne till Sverige. Nu, nästan tio år senare, har hon fått ett permanent uppehållstillstånd och drömmer om en tid då ateljén är hennes enda arbetsplats. – Det är min alldeles egna värld", säger hon.

  • Lars Jarheden och labradoren Alice har välkomnat kunderna vid Tannefors Bild & Ljud i många år, men nu har butiken stängt sina dörrar. Foto: Dennis Petersson

   Tanneforsbutiken har sagt adjö

   NyheterAffären har varit en självklarhet under en lång tid, närmare bestämt sedan 1999, men nu har Lars Jarheden på Tannefors Bild & Ljud slagit upp entrédörren för allra sista gången. Kunderna, stadsdelen, ja hela Linköping kommer att sakna honom, men han lägger inte installationsverktygen på hyllan helt och hållet. – Jag finns kvar för mina trogna kunder, säger Tanneforssäljaren.

  • Linköpingsskytten Marcus Madsen, ursprungligen från Malmö, är uttagen till det stundande EM-mästerskapet i Slovenien. Foto: Dennis Petersson

   Linköpingsskytten uttagen till EM

   NyheterHan är 22 år, innehar det svenska rekordet och har redan hunnit med att tävla i två seniormästerskap. Linköpingsskytten Marcus Madsen, ursprungligen från Malmö, spås en ljus framtid och ambitionerna är tydliga, att bli bäst i världen. Nu laddar han inför det stundande EM-mästerskapet, innan vägen mot OS i Tokyo år 2020 börjar på allvar. – Det är mitt stora mål, berättar han.

  • Lilla Brödbodens flytt till Grindgatan i Ekholmen har medfört en stor skjuts för verksamheten. Bagarna Niklas Rexteg och Niklas Stenmark njuter av att gå till jobbet. Foto: Dennis Petersson

   Braksuccé för bageriets storsatsning

   NyheterTill slut slog drömmen in, lokalen på Grindgatan i Ekholmen blev ledig. Lilla Brödboden nappade direkt, bytte bageriadress och utökade verksamheten, dessutom fick sortimentet ett prestigefyllt tillskott, nämligen Lasse Önnegrens populära semlor. Nu, ungefär tre månader senare, är succén ett faktum och försäljningen går som smör. – Vi har fått en riktig rivstart, säger bagaren Niklas Stenmark.

  • Helene Johansson och Jerry Broman pratar mat. Foto: Jerry Prütz

   Moderat ute på matresa

   NyheterVice ordföranden i bildningsnämnden, moderaten, Jerry Broman har inlett en matresa för att ta reda på det står till medskolmaten. På Kunskapsgallerian träffade han restaurangchefen Helene Johansson.

  • I ♥ tofu.Foto: Patrik Ekström

   Vegomässa för tredje året i rad

   NyheterI lördags gick tredje upplagan av Linköpings Vegomässa av stapeln. Det blev en heldag som inte enbart lockade inbitna veganer och vegetarianer.

  • Med början i lördags, och nära två veckor framöver, bjuder "Linköpings StudentSpex" på en humorspäckad föreställning på Forumteatern. Foto: Dennis Petersson

   Intrigfyllt påveval i spexform

   NyheterVi blickar tillbaka mot 1500-talet. Påven har precis mördats och stämningen i Vatikanen är minst sagt spänd. Vem blir hans efterföljare? Vem kammar hem rösterna Kardinalerna Julius och Pius gör vad som helst för att vinna valet. Just nu spelar Linköpings StudentSpex uppsättningen "Påvarna & Troföljden - En revisionsberättelse", på Forumteatern i Linköping, en historia fylld med humor och trams.

  • Håkan Dahm lämnar förbundsdirektörstjänsten. Foto: Tommy Pettersson

   Håkan Dahm hoppar av

   NyheterEfter en del medieuppmärksamhet och en segdragen kritik från anställda på Räddningstjänsten i Östra Götaland väljer nu förbundsdirektör för Räddningstjänsten Håkan Dahm att kliva av sin chefstjänst.

  • Jerry Broman vill ha svar angående Birgittaskolan. Foto: Jerry Prütz

   Miljonvite för Birgittaskolan

   NyheterBirgittaskolan granskades av Skolinspektionen under förra året och det framkom ett flertal allvarliga brister. Nu kräver moderaten Jerry Broman att Koalitionen tar sitt ansvar.

  Ladda fler artiklar
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons