1. Linköpingskonstnären Evelhin Andrén har startat en unik kurs, Konstakuten. "Man ska hitta sin egen stil", säger hon. Foto: Dennis Petersson

  Hon vill hjälpa konstnärer på traven

  NyheterLinköpingskonstnären Evelhin Andrén har dragit igång ett unikt initiativ, Konstakuten. För den som har fastnat, saknar motivation eller behöver hjälp för att komma vidare i sitt konstnärskap är hennes kurs den perfekta chansen. "Man ska hitta sin egen stil", berättar hon.

 2. LiU:s kårordföranden Matilda Strömberg (Consensus), Erik Claesson (LinTek) och Andreas Wåhlén (StuFF) vill skapa ett studentliv i världsklass. Foto: Dennis Petersson

  Kårerna tar sats med nytt initiativ

  NyheterFokus: Student, så heter LiU-kårerna StuFF, Consensus och LinTeks nya initiativ. Med en gemensam målbild och ett ökat samarbete mellan flera samhällsaktörer hoppas de förbättra studentlivet på Campus Valla och Campus Norrköping ytterligare. "Vi måste hela tiden sträva efter att bli ännu bättre", säger kårordförande Andreas Wåhlén.

 3. Karin Granbom Ellison (L) är ordförande i bildningsnämnden. Foto: Tommy Pettersson

  Kraftfulla åtgärder på Birgittaskolan

  NyheterEfter att Skolinspektionen haft kritik, och utfärdat ett vite, mot Birgittaskolan har det nu vidtagits åtgärder för att få stopp på stök, kränkningar och allmän oro på skolan. Den 21 april redovisas svaret till Skolinspektionen.

 4. Paul Lindvall mitt i ”sitt” centrum. Foto: Tommy Pettersson

  Lindvall kritisk mot fastighetsägare

  NyheterDet moderata kommunalrådet Paul Lindvall är oroad för Berga Centrum och dess utveckling. Trots ett flertal påstötningar vill inte fastighetsägaren vare sig prata med sina hyresgäster eller oppositionsrådet Lindvall.

 5. Karin Olanders hälsar Andreas Hagström välkommen till Linköpings kommun. Foto: Tommy Pettersson

  Ny tjänst för idrotten

  NyheterLinköpings kommun gör en medveten och politisk storsatsning på en utveckling av både kultur och av idrotts verksamheten. Med nya politiska program och en rad investeringar på kultur- och idrottsarenor samt nya bidrag- och föreningsstöd möter Linköping framtiden med ett flertal innovativa insatser.

 6. Stina Edlund har satt igång budgetarbetet i kommunen. Foto: Johanna Thorén

  Kommunbudget inför valet 2018

  NyheterLinköping gör ett magert överskott på 60 miljoner kronor för år 2016. Bokslutresultatet bygger bland annat på tillfälliga statsbidrag för nyinflyttade invandrare och särskilda bidrag till skolan.Kommunens väntas under år 2018 omsätta cirka 9,5 miljarder kronor och i det perspektivet blir budgetarbetet extra viktigt att hantera.

 7. Elias Aguirre har planer för billigare bostäder i Berga. Foto: Jerry Prütz

  Nya bostäder i Berga

  NyheterVisst låter det som en omöjlig ekvation, men nu ska man bygga helt nya lägenheter i Berga som även kommer att bli billigare för den som flyttar in.

 8. Med i mission. Stefan Blomberg. Foto: Rickard Knutsson

  Linköpingsposten möter – Stefan Blomberg

  NyheterStefan Blomberg, psykolog vid Arbets- och miljömedicin i Linköping, medverkar som expert i andra säsongen av "Morgans mission" i SVT. Programserien handlar denna gång om mobbning i arbetslivet.

 9. Margareta Wandel är strateg inom social ekonomi på Region Östergötland och har engagerat sig för samhällsfrågor redan från de tidiga tonåren. Foto: Dennis Petersson

  Margareta kämpar för delaktighet

  NyheterMycket tydligare kan en röd tråd knappast vara. Redan som tonåring började Margareta Wandels engagemang, och har följt henne genom karriären, steg för steg. Idag är hon strateg inom social ekonomi på Region Östergötland och brinner för ett samhälle där alla är delaktiga. "Jag har alltid jobbat för att människor ska få möjlighet att arbeta efter sin egen förmåga", berättar hon i en längre intervju.

 10. Paret Sara Pasini och Marco Di Mario har precis öppnat sin nya restaurang Le Borgate. "Det ska vara en avslappnad atmosfär", säger de. Foto: Dennis Petersson

  Italien intar Övre Vasastaden

  NyheterStadsdelen växer fram, fastigheterna tar form och de kommersiella företagen påbörjar sina inflyttningar. Restaurangen Le Borgate har öppnat, och det med besked. Nu har Italien intagit Övre Vasastaden. – Vi har en stor passion för italiensk mat, säger Sara Pasini.

Ladda fler artiklar