• Carina Olsson Cassel, Sakis Zorbas och Kamilla Wiktander jobbar allihop på Tannesfors Hembageri. Foto: Max Elofsson
  • Bullar och andra bakverk säljs på bageriet. Foto: Max Elofsson

Hembageriet Tannefors mötesplats

Mitt på Nya Tanneforsvägen i Linköping ligger stadsdelens centralpunkt. Tannefors Hembageri är dit de boende i närheten tar sig för att få sitt färska bröd och bakverk.

Tannefors Hembageri har funnits i staden sedan 1942 och har varit en central punkt i Tannefors sedan dess.

Ägaren Sakis Zorbas berättar att han trivs med jobbet och att det är väldigt roligt.

– Att baka är ett hantverk, det är ett jätteroligt jobb men samtidigt jobbigt. Det är många små uppgifter att fixa varje dag, men vi är ett bra gäng som jobbar tillsammans, säger han.

Tre P

I dagsläget är de tio anställda som jobbar på bageriet, många av dem har varit här i minst 15 år. Stor hjälp är det också att den gamla bagaren Lars Tinnerholm är aktiv trots sin ålder på 83 år.

Anledningen till att just Tannefors Hembageri har blivit så uppskattat bland de boende både i och utanför området tror han beror på att de följer de fem P:en.

– Produkter, personal, pris, parkering och plats ska finnas och vara bra. Då kan man lyckas, säger han som också säger att många kommer och vill handla innan de har öppnat till och med.

Roligt med Tannesforsdagen

Nu på lördag är dags för den årliga Tanneforsdagen som i år firar 35 årsjubileum. Om vädret är bra tror och hoppas de att det blir många som besöker bageriet under dagen.

– Det är ett väldigt roligt evenemang tycker jag. Det borde vara mer sådant, säger han.