• Tandsköterskan Mia Kånge och tandläkaren Elisabet Henefalk är glada att äntligen vara igång med den nya praktiken på Collegium i Mjärdevi. Foto: Dennis Petersson
  • Lokalen är nyrenoverad och utrustningen toppmodern. Foto: Dennis Petersson

Henefalks har öppnat ny praktik

"Det ska vara mysigt att gå till tandläkaren"

I mer än 30 år har tandläkarparet Mats och Elisabet Henefalk vårdat Linköpingsbornas tänder i ur och skur. Verksamheten har vuxit och personalen har utökats allt eftersom, men aldrig tidigare har de haft två mottagningar under sina vingar, inte förrän nu. I slutet av 2016 slog de nämligen upp portarna till sina nya lokaler på Collegium i Mjärdevi.

Under en veckas tid hade flitens lampa lyst på Tandläkarna Henefalks nya praktik i Mjärdevi när vår tidning kom på besök. Det erfarna tandläkarparet, som öppnade sin första gemensamma mottagning på Läroverksgatan i centrala Linköping år 1983, höll precis på att göra sig hemmastadda i de nyrenoverade och välutrustade lokalerna inom företagsparken Collegiums väggar. Efter flera månader av upprustning kunde de äntligen ta emot de allra första besökarna och påbörja en helt ny era i företagets redan långa historia.

– När vi startade trodde vi aldrig att företaget skulle bli så här stort, eller finnas kvar så här länge för den delen. Då var det ju bara jag och min man och vi anade ju aldrig att två av våra barn skulle välja samma bana. Det har gått bra genom åren och det har varit en rolig tid, säger Elisabet Henefalk och fortsätter: 

– Vår första tanke var att köpa den här praktiken och sedan lägga ner den, för att få fler kunder inne i stan, men sedan kom vi på att läget här ute är fantastiskt. Många arbetar i området, det är lätt att parkera bilen och bussen stannar precis utanför, så vi valde att satsa istället och nu hoppas vi kunna underlätta vardagen för alla som har sitt arbete här i Mjärdevi.

Familjär känsla

Numera har paret Henefalk många tandsköterskor och flera specialister knutna till sig och kan erbjuda all form av tandvård, men det absolut viktigaste är trots allt bemötandet, iallafall om du frågar Elisabet Henefalk och tandsköterskan Mia Kånge.

– Det börjar redan när patienterna kliver innanför dörren. De ska känna sig avslappnade, nästan som hemma, det ska vara mysigt att gå till tandläkaren helt enkelt. Vi vill inte att någon ska känna sig rädd, säger de och avslutar:

– Vi hoppas kunna utöka verksamheten här ute i Mjärdevi framöver, det ska bli spännande.