Hett fotbollsderby på Fredriksberg

På söndagskväll smäller det uppe i Ekholmen, närmare bestämt på Fredriksberg idrottsplan. Då blir det stort fotbollsderby mellan de två division två klubbarna AFK Linköping och Linköping City.
Temperaturen har redan börjat att stiga i takt med förväntningarna från respektive supportergrupp.

Slaget om Linköping

Förra gången lagen mötes var det över 1 400 personer i publiken och det lär inte bli färre denna gång utan snarare tvärtom.
Det som talar för en rekordpublik i Ekholmen på söndag är att det är fri entré och att Linköpingsborna är inte bortskämda med att få se två Linköpingslag kriga uppe division två.

Minigolfavslappning

AFK spelarna passade på att koppla av inför derbyt och vårsäsongens slutspurt med lite minigolf uppe Valla och samtidigt som man blev fotograferade i marknadsföringssyfte. Fotograferingen var också skälet till att Citys nuvarande lagkapten Patrik Johansson var där.
– Jag tycker att det ska bli riktigt kul att spela på söndag. Jag känner ju de flesta AFK spelarna från förr och därför är det extra roligt. Jag hoppas att det kommer mycket publik. Om vi fortsätter att spela bra och det är bra väder så kommer det att gå det bra, säger Patrik Johansson och fortsätter.
– Vi har en bra trupp och alla konkurrerar med alla så jag är inte orolig inte ens för det skadeläge vi har.

Störst bäst och vackrast

Det är lätt att bli nostalgisk och tänka tillbaka till de stora slagen på Folkungavallen. Men Saab, Derby och LFF är historia nu och på Folkungavallen ska det byggas bostäder. Tillbaka till nutid och ska man se på toppfotboll i Linköping så är det damerna som står för det än så länge men nu har fotbollsälskarna börjar vädra morgonluft. AFK är ett resultat av den senaste fusionsprocessen inom Linköpingsfotbollen, Kenty plus Östria, och än så länge har det gått bra i serien.
– Vi har stora förväntningar inför den här matchen. Vi möter ett topplag på söndag. I AFK har vi en långsiktig planering och just nu ligger vi lite före den. Vi är långt ifrån ett elitlag idag och vi ska skaffa en passande kavaj inför vår höga målsättning 2018 - 2020, säger Enrique Havskog som är ordförande i AFK Linköping.