• Ilona Varli vill fylla en lucka i Linköpings bal- och aftonklänningsmarknad, detta med hennes nya butik Couture Dress. Foto: Dennis Petersson
  • Ilona Varli vill fylla en lucka i Linköpings bal- och aftonklänningsmarknad, detta med hennes nya butik Couture Dress. Foto: Dennis Petersson
  • Både enkla och exklusiva klänningar, i alla möjliga färger med mycket strass och stenar, är vad butiksägaren satsar på. Foto: Dennis Petersson

Hon har öppnat en ny klänningsbutik

"Jag vill vara ett komplement"

När Ilona Varli flyttade till Linköping upptäckte hon att något fattades, hon hittade en lucka på marknaden. Med sin nya butik Couture Dress vill hon erbjuda bal- och aftonsklänningar, både enkla och exklusiva, smyckade med mycket strass och stenar. – Balen är ett speciellt tillfälle, därför tycker jag det är viktigt att kunna köpa en klänning man trivs i, säger nyföretagaren.

Där Hunnebergsgatan möter Östgötagatan har skyltfönstren fått en ny tappning. Klänningar i alla möjliga färger skymtas i en av de mindre butikslokalerna och när vår tidning kliver innanför dörren har Ilona Varli haft tillgång till lokalen i drygt en månad. Väggarna bär en rosa färg och texten "Couture Dress" är framträdande på ena kortsidan, men än är inte allt helt färdigställt i den nystartade verksamheten.

– Det är lite smådetaljer som ska ordnas till, så den officiella invigningen får vänta ett tag till, men i stort sett är vi klara, säger butiksägaren och ser sig om i lokalen.

Hennes stora intresse

Tack vare kärleken lämnade hon hemstaden Stockholm för att flytta till Linköping där hon fortsatte sin bana som socialsekreterare. När hon gjorde sig hemmastadd i Östergötland höll hon ett extra öga på bal- och aftonsklänningar, något som är hennes stora intresse, och upptäckte därför en lucka på marknaden. Det fanns inte något för alla.

– Balen är något som verkligen är speciellt för en student, det händer ju i regel bara en gång, så därför tycker jag att det är viktigt att man kan köpa en klänning man trivs i. När jag kom till Linköping insåg jag att det inte fanns så mycket exklusiva klänningar, framförallt aftonklänningar, som en viss typ av personer är ute efter, däribland jag själv, säger Ilona Varli och fortsätter:

– Enkla, men framförallt exklusiva, märkesklänningar med mycket strass och stenar fanns inte, så nu vill jag vara ett komplement till de övriga aktörerna.

Större utbud

Butiken kommer att vara en hobbyverksamhet för socialsekreteraren, men i framtiden hoppas hon kunna expandera butiken med ett ännu större utbud.

– Det känns jätteroligt och spännande att vara kunna vara igång, jag har fått en massa hjälp från mina närstående, avslutar Varli.