• Gulsah Kastel Ukus vill erbjuda något nytt, något unikt. Därför har hon startat företaget Smyrna - Art and Design. Foto: Dennis Petersson
  • Måttanpassade kök är hennes huvudfokus. Foto: Dennis Petersson
  • Utöver kök och badrum erbjuder hon även en del heminredning. Foto: Dennis Petersson
  • Är man sugen på ett nytt badrum så är det inga problem. Foto: Dennis Petersson

Hon vill bredda köksutbudet

"Vill erbjuda något annorlunda"

Gulsah Kastel Ukus brinner för design, och det där lilla extra, något som utmärker hennes nystartade företag Smyrna – Art and Design. Under en lång tid har hon etablerat kontakt med byggherrar, fastighetsägare och andra aktörer i Linköping, men först nu är det dags för invigning, och nästa steg i företagets utveckling.

– När jag sökte efter kök- och badrum till mitt eget hem hade jag svårt att hitta något unikt. Alla aktörer hade samma stilar och modeller, det fanns inget som var personligt, och det var då jag kom på min företagsidé, förklarar Gulsah, när vår tidning träffar henne på Sturegatan i Linköping, och fortsätter:

– Jag kommer från Turkiet och har bott i Tyskland en längre tid vilket gör att jag har bra kontakter, så med hjälp av dem vill jag erbjuda mina kunder något annorlunda, jag vill erbjuda dem större valmöjligheter.

Främst företag

Vi träffas i hennes nya lokaler som, från och med invigningen den 23 maj, ska vara ett showroom för allt hon har att erbjuda. Med måttanpassade och högkvalitativa kök som huvudinriktning är ambitionen att först och främst leverera helhetslösningar till företag som antingen bygger hus, äger fastigheter eller sysslar med försäljning till privatpersoner, men självklart finns också möjligheten att som privatperson beställa ett enskilt projekt.

– Det är väldigt exklusiva produkter men inte något som inte gemene man kan ha råd med. Vi har IKEA och så har vi till exempel Ballingslöv och Marbodal, Smyrna hamnar någonstans mittemellan dessa företag. Jag vill erbjuda mina kunder allt, ända från idé till färdigmonterat kök.

20 kök

Tack vare en vunnen upphandling och en leverans av 20 kök till fastighetsbolaget Vasaparken fick Gulsah en flygande start som företagare. Detta, i kombination med ett hårt arbete för att skapa en nära kontakt med betydelsefulla aktörer i Linköping, gör att hon kan ta nästa steg och utvecklas ytterligare i en bransch som minst sagt är konkurrensfylld.

– Jag är jättestolt över att äntligen vara igång på allvar. Från början tänkte jag att allt skulle vara så mycket lättare, men nu känner jag att det inte räcker med köksdelen, så därför kommer jag också erbjuda badrum och inredning, och så småningom även barnmöbler, förklarar Gulsah och avslutar:

– Målet är att någon gång leverera till Marbodal och Ballingslöv, att endast agera mellanhand, men någonstans måste man börja och det känns jättespännande.