• Även en vitsminkad rockstjärna kan behöva diska ibland. Kristian Antilla utgör inget undantag. Pressbild
  • Lars Demian kommer til Linköping. Här har han dock tagit en rökpaus. Pressbild

Höstens Palatsprogram är spikat

Sportbaren och biljardkrogen Palatset öppnar upp för ännu en ny säsong med många bokningar. En intressant mix av trubadurer och punklegender utlovas.

Palatset på Drottninggatan fortsätter sin musiksatsning även i höst och utökar med att även bjuda på musik på fredagar.

Öppet på fredagar

– Vi kommer att köra några kvällar med singer/songwriters och de andra fredagskvällarna bjuder vi på trubadurer. Bland annat har vi bokat in välkända Christer J ett par av fredagarna, berättar Tobias Pettersson som är bokningsansvarig för Palatsets livemusik.

– Vi börjar sakta men säkert bygga upp vårt rykte som musikställe och vi har drygt ett hundratal personer som kommer på de kvällar vi kör. Några har självklart varit bättre medan andra kanske lockat publik i något mindre omfattning. I höst är höjdpunkterna flera men premiären den 27 september med The Crunch är nog svårslagen då några av de gamla punkhjältarna spelat med både The Clash och Sham 69. Sedan kommer en favorit tillbaka till Linköping och det är, i mitt tycke, Sveriges bästa vissångare Lars Demian. Han spelar den 8 november. Det kommer säkert att bli en minnesvärd kväll på många sett, menar den engagerade bokaren med glöd i rösten.

Lång skåning

Redan den 16 november kommer en ofta sedd Linköpingsgäst och det är den gänglige skåningen Kristian Anttila som även i år firar tio år som artist. Det kommer säkerligen bli ett axplock ur hans numera, ganska långa karriär, när han ställer sig på scenen.Palatsets idé är att varje kväll man har livemusik så finns det ett tema. Under hösten och vintern kommer även att bli en rockabillykväll och en blueskväll samt en kväll ägnad åt lite mera elektronisk musik.

Temakväll varje kväll

– Sedan kanske det även blir en 60-talskväll också men det är inte riktigt klart än, avslutar Palatsets bokningsansvarige Tobias Pettersson.