• Kappor i oversizemodell är en ihållande trend. Här buren av butiksägaren Bettan Hallberg. Foto: Linn Strelin
  • Poncho ser ut att bli höstens "must have" i garderoben. Foto: Linn Strelin

Höstens trender för henne

Poncho, oversize och mustiga färgskalor. Har du dessa tre så kan du vara säker på att briljera bland höstlöven.

Inne hos BJ:s Mode har butiksägaren Bettan Hallberg koll på stilen. Hon har arbetat i modebranschen under flera år, men det var inte förrän i mars 2012 som hon tog steget mot en egen butik, tillsammans med sin man Johan. Där av namnet BJ:s Mode.

– Vi strävar efter en god personlig service och vi har en fantastisk kontakt med våra kunder, säger Bettan Hallberg.

När hösten hälsar på ramlar nya kollektioner in i butiken. Säsongens grej ser ut att vara poncho. Den enkla men fantastiskt mysiga filten har sina likheter med en cape och ingår i de sydamerikanska indianernas traditionella dräkt. Poncho-trenden smög sig in redan under förra året, men ser ut att bli ännu mer populär i år. Hos BJ:s Mode finns ponchos i olika modeller och det är en perfekt produkt att köpa som present, då den inte är speciellt storleksbunden.

– Jag kommer ha mycket poncho på mig. Det blir nog höstens grej! Men man ser även mycket av kappor i oversize och polotröjor, säger Bettan.

Trots att årstiden innebär lite mustigare färgskalor på kläderna så är inte färgklickarna borttagna. De är mycket puderrosa/gammelrosa i kollektionerna samt vinrött, mossgrönt och rost. Man kan säga att sommarfärgerna håller i, men med en höstigare nyans. Som bas syns dock standardfärgerna svart, grått och brunt. Men på mycket plagg finns även mönster. Speciellt blommigt mönster i djupare färgtoner som inte lyser upp allt för mycket men som fortfarande bidrar till en färgklick i höstmörkret.

När det kommer till materialet är ull den stora nämnaren. Men för dem som inte tål ull så finns självklart andra alternativ. Exempelvis plagg gjorda på viskos, polyester och elastan. Ett märke som dock säljer bra i butiken och som är tidlöst och bekvämt är tröjorna från Mansted. Ett stickat plagg som går utanför trender och som används tills de är utslitna. Jumprarna är stickade med unika detaljer. Kvaliteten ska kännas mjuk mot huden och därför används bara siden, bomull, linne, kashmir och ull. Kort och gott bör du ha en bekväm baströja, en poncho, större kappa och en liten färgklick. Sedan är du redo för höstlöven!