• Säljaren Erik Philipsson kör på en tuffare stil med uppvikta skjortärmar. Foto: Linn Strelin
  • Kavajen med den udda näsduken, ett måste för den modemedvetne. Foto: Linn Strelin
  • Kappor är en klassiker som återkommer. Brunt och ljusgrått är däremot hett till hösten. Foto: Linn Strelin

Höstens trender för honom

Slimmade rockar, kostymer med näsduk och en genomgående röd tråd med ordet STIL verkar vara säsongens gemensamma nämnare för honom.

Erik Philipsson på Brothers i Ikanohuset berättar om höstens trender för den modeintresserade mannen. Först och främst bör man klä sig i en rock för att kunna stå emot höstens sjunkande temperaturer. Rockarna är återkommande men färgerna ändras. Svart och blått är alltid populära, men ljusgrått och brunt är ett hett tips inför höstsäsongen. Vill man däremot inte klä sig i längre kappor så är de korta, mönstersydda, jackorna att rekommendera. Även dessa är återkommande då de började smyga sig in i sortimentet redan under förra hösten.

Skjortor kan man inte få för många av! För att vara stilig i höst bör du ha en skjorta vars knappar är i en annan färg. Och vill man tuffa till sin stil lite, på ett enkelt vis, så är det bara att rulla upp ärmarna en bit. Då är det viktigt att även skjortans insida har en annan färg än utsidan. När det kommer till byxor är jeans ett plagg som alltid står sig. Men just nu syns mycket mörka färger med ytterst svaga slitningar. Slitningarna ska vara så fina att det bara uppstår en liten, liten nyansskillnad.

– Sedan har vi fått in mycket "finbyxor" också. Finbyxor som är sköna och snygga till både vardag och fest. Färgerna som är inne just nu är bland annat vinrött, grönt och mörkblått, säger Erik Philipsson.

När stilen ska höjas ett snäpp till så är det kavaj eller kostym som gäller. En viktig detalj är då näsduken. Näsduken är ett måste och bör ha en udda färg i jämförelse med kavajen. Erik berättar att det är en självklarhet för den modeintresserade, men att många inte vet att modet ser ut så nu. Därför vill han slå ett slag för näsduken. Om du ska vara stilig och trendig i höst - ha en stilren kavaj med en färgglad näsduk.