• Inne på Edblad finner man det mesta för att bli snygg och bekväm i höstmörkret. Foto: Linn Strelin
  • Ägaren Gunilla Frennesson använder weekendbagen bland annat som en träningsväska. Foto: Linn Strelin
  • Halsduken är ett måste för säljaren Felicia Anefjärd. Foto: Linn Strelin

Höstiga accessoarer

Bekväma och funktionella accessoarer pryder butiken Edblad i Linköping. Ägaren Gunilla Frennesson och säljaren Felicia Anefjärd delar med sig av sina favoriter i höst.

Edblad har det mesta inom ramen för accessoarer. De har allt från sjalar, mössor, väskor med mera. Till hösten kommer även läderhandskar in i sortimentet. Överlag syns mycket läderdetaljer på höstkollektion samt deras egna mönster Astoria.

– Förutom standardaccessoarerna som sjalar, väskor och så vidare så ser jag även ponchon som en typ av accessoar. Det är en extra grej som man bara slänger på sig och som är perfekt nu när vädret inte är så kallt. Vi har en jättemysig som heter Brinka Cape. Den är mjuk och varm och passar bra till arbete som fritid, säger Gunilla Frennesson.

Gunillas egna favorit i höst är weekendbagen. En klassisk välsydd weekendbag med fina detaljer. Den är rymlig med både öppna innerfack och fack med blixtlås. Bagen stängs även med ett kraftigt blixtlås och har en avtagbar axelrem. I samma serie med stentvättad canvas och vegetabiliskt färgat läder finns även en everyday bag, shopper bag och work bag. Väskmodellerna ska passa alla och till olika ändamål, alltså.

Säljaren Felicia Anefjärd har en annan favorit som heter Corin. Corin är en scarf gjord på bomull och kashmir. Den finns i ett antal olika färger men Felicia själv föredrar svart.

– Corin scarfen är jättebekväm. Den är mysig, snygg och perfekt att börja använda nu när hösten är på väg, säger hon.