• Hillevi Engström förklarar alliansbygget. Foto: Tommy Pettersson

Hur blir det efter valet?

Biståndsminister Hillevi Engström besökte igår Stora torget och linköping under gårdagen. I och med detta är valspurten nu officiellt startad. Frågor som rör ungdomsjobben och våld mot kvinnor är viktiga för Hillevi Engström.

Det är första valspurtardagen för Hillevi Engström som gladde sig åt en skinande sol och vackert väder då hon besökte Linköping och Stora torget. Samtalen med allmänheten är många men förvånansvärt lika.

– Den vanligaste frågan man som politiker får så här från allmänheten är ”Hur blir det för mig om de andra vinner”, berättar moderaten Hillevi Engström och fortsätter:

Rut och Rot oroar

– Vi som arbetar med politik tror att alla är lika intresserade som oss men så är det självklart inte men nu börjar folk vakna till och fundera över hur framtiden ska bli om det blir en seger för de rödgröna. Bland annat vill de ju ta bort den sänkning av krogmomsen som vi genomfört och göra det svårare för företag att anställa unga i sina företag. Att de sedan vill ta bort både Rut och Rot är även något som oroar allmänheten. Hillevi Engström är visserligen biståndsminister men hon har en bakgrund i justisteutskottet och även hon är eller har varit talesperson för i både jämställdsfrågor och även i arbetsmarknadspolitiska spörsmål.

Rättsfrågor viktiga

– Jag tycker även att olika rättsfrågor är viktiga och jag anser att straffet för våldtäkt bör ses över och jag är ju även gammal fackföreningsföreträdare och tycker att rättvisa löner är viktiga inom alla branscher, avslutar Hillevi Engström och ler mot solen.