• Krögarna Peter Schöld och Per-Oskar Jonsson framför en av Emma Malms tavlor. Foto: Emma Garzon
  • Som namnet antyder har P2 Restaurang och Catering både luncher och catering. Foto: Emma Garzon
  • Under högsäsongen är uteserveringen med hela 160 platser mycket populär. Att ha golfbanan som utsikt är inte fel. Foto: Emma Garzon

Husmanskost med nytänk

Med Linköpings Golfklubb som utsikt har P2 Restaurang och Catering en miljö som andas lugn och ro. Hit vallfärdas alla Wallenberg-älskare för att äta lunch och när det vankas speciella tillställningar har restaurangen både stort som smått på cateringmenyn.

När Peter Schöld och Per-Oskar Jonsson arbetade tillsammans på Stångs Magasin märkte de snabbt hur bra de jobbade ihop. 2002 tog duon sig an uppdraget att ta över P2 Restaurang och Catering. Vid Linköpings golfklubb ligger den färgglatt inredda restaurangen som är öppen året runt. Högsäsongen sträcker sig från maj till september och då är den enorma uteserveringen med hela 160 platser mycket populär.

Förnya gamla klassiker

När det gäller restaurangens catering finns allt från tilltugg till trerättersmenyer som får det att vattnas i munnen. Både mindre sällskap från tio personer till stora fester med tusen personer kan ta del av cateringmaten. Under vardagarna serveras det lunch med rätter som krögarna beskriver som husmanskost med internationella influenser. Peter Schöld och Per-Oskar Jonsson lagar den mesta maten själva.

– Vi gillar att förnya gamla klassiker. Wallenbergaren är nog vår mest omtyckta rätt, folk vallfärdar hit för att äta den, säger Peter Schöld och skrattar.

– Vi har alltid varmrökt lax med kall dill- och romsås på menyn, den är också populär, tillägger Per-Oskar Jonsson.

Känd konst

Ett utmärkande drag för restaurangen är de färggranna tavlorna i nyanser av guld och metall. I oktober förra året arrangerade P2 Restaurang och Catering ett event med den kända konstnären Emma Malm och musikern Melinda Ackeräng.

– Att vi har Emmas tavlor på väggarna är en win-win-situation. Tavlorna livar upp restaurangens miljö, medan Emma får visa upp och sälja sina tavlor.

”Vill stanna kvar”

Framöver vill P2 Restaurang och Catering satsa ännu mer på luncherna och bygga ut restaurangen så att fler gäster får plats inomhus.

– Nu väntar vi och golfklubben på om avtalet med kommunen kommer förlängas, innan dess är det svårt att planera restaurangens framtid. Men vi trivs väldigt bra här och vill vara kvar.