• Natasha Dowie "stänker in" bollen. Foto: Tommy Pettersson
  • Tallbodas flickor, möter här ett damlag från Malmslätt, deltar i LFC s Fadderakademi. Foto: Tommy Pettersson

Hyfsad säsongstart för LFC

LFC begick seriepremiär på Linköping Arena i söndags och vann med 1 -0 mot den pigga nykomlingen Växjö. LFC s nyförvärv Natasha Dowie gjorde målet efter pass från Marija Banusic.
Tyvärr var det det enbart cirka 500 åskådare på läktaren men matchen sändes dock i SVT vilket i sig är bra reklam för damfotbollen.
Oturliga skador
Det har varit en hyfsad inledning för LFC den allsvenska säsongen 2018 och klubben framträder nu med en väl förberedd spelartrupp. Det är ju inte heller  helt fel att man dessutom har ett flertal nya värdefulla sponsorkontrakt i hamn.
Efter den sista internationella cupmatchen mot Manchester City stack flera LFC spelare iväg på olika landslagsuppdrag och tyvärr blev både Lina Hurtig och Kosovare Asllani skadade under A-landslagets samling vilket innebar ett tungt avbräck i seriestarten.
– Lina är nyopererad och kommer att missa hela våren och Kosse har en liten bristning på baksida lår vilket kommer hålla henne borta någon vecka till, meddelar LFC s marknadsansvarig Peter Green.

Elajo tecknar stort samarbetsavtal med Linköpings FC

Det är ju inte enbart spelarnas fysiska hälsa och kompetens som är avgörande för lagets framgångar. Ekonomin är som bekant viktig för alla klubblag som kämpar i toppen. För en tid sedan tecknade LFC ett sponsoravtal med Sparbankerna i regionen. 
I slutet av mars var det dags igen när företaget Elajo tecknade ett samarbetsavtal med LFC . Elajo blev därmed en av föreningens största partners 2018. Båda kontrakten har en tydlig adress gentemot klubbens framgångsrika ungdom- och bredd verksamhet som till exempel fadderakademin. Ungdomsarbetet är ju det enskilt viktigaste för en organisation att nå både sportsliga framgångar såväl som att utgöra en stöttepelare i samhällsbygget.
– För Elajo är det viktigt att de sponsringsåtaganden och samarbeten vi har ligger i linje med de värderingar vi själva vill stå för. Vi har sedan ett år tillbaka lagt vikt vid att våra engagemang inom idrotten ska präglas av bredd och jämställdhet. Det är med stor glädje vi går in i ett spännande samarbete tillsammans med LFC där jag ser att vi kommer kunna profilera Elajo som en modern organisation och förhoppningsvis bidra till utveckling av LFC’s verksamhet, berättar Jonas Kihlberg, VDpå Elajo.
– Det känns fantastiskt kul att kunna presentera ett så stort rikstäckande företag som Elajo som samarbetspartners. Det understryker hur starkt vårt varumärke är i dag. Samarbetet kommer att synas både kring vårt A-lag, F19-lag och vår Fadder Akademi, säger Peter Green i en kommentar.